Öğrencilerinin yüzde 90'ına burs yüzde 25'ine iş garantisi veriyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Temmuz 2011 08:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

öğrencilerini bu yıl alacak olan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, öğrencilerine yüzde 90 oranında burs imkanı sağlıyor. Başarılı öğrencisini mezun ettikten sonra da yalnız bırakmayan üniversite, Altınbaş Holding bünyesindeki 40'a yakın sektörde yer alan, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde staj ve iş imkanı sağlıyor

Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi. 2011-2012 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini alacak. Öğrenci odaklı eğitim sistemi şiarıyla yola çıkan üniversite her 10 öğrenciden 9'una burs veriyor. Mezun ettiği öğrencilerin yüzde 25'ine de Altınbaş Holding bünyesindeki 40'a yakın sektörde yer alan, şirketlerde staj ve iş garantisi veriyor.

5 FAKÜLTE, 1 ENSTİTÜYLE BAŞLIYOR

Üniversite, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde titizlikle seçilen güçlü bir akademik kadro ile eğitim verecek. Çağın gerektirdiği koşullar düşünülerek seçilen toplam 14 bölümde, öğrencilere en modern sistemlerle, sektörle iç içe eğitim verilecek. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, güz döneminde İşletme Yüksek Lisans Programı Tezli (MA) İşletme Yüksek Lisans Programı Tezsiz (MBA) ve Uluslararası Ticaret Hukuku (Tezli) programları öğrenci alacak. Erasmus ve çift diplomaya yönelik yurtdışı bağlantıları da hızla hayata geçirilerek; başarılı öğrencilerin hem yabancı dillerini, hem hayata bakış açılarını, hem de akademik gelişimlerini zenginleştirmeye yönelik girişimler yapılacak.

ÖĞRENCİYE TAM DESTEK

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, girişten itibaren yüzde 90 oranında burslu öğrenci kontenjanı ile eğitime başlayarak, eğitim hayatı boyunca başarılı öğrenciyi her yönden destekleyecek.

ÖSYM BURSU: 2011-2012 eğitim-öğretim yılında üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, ÖSYM tarafından yerleştirildikleri program koduna göre üniversiteye girişte sağlanan burslardan yararlanırlar. Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler öğrenim ücretinin tamamından yüzde 50 burslu programlara yerleştirilen öğrenciler öğrenim ücretinin yarısından, yüzde 25 burslu programlara yerleştirilen öğrenciler ise öğrenim ücretinin dörtte birinden muaf olurlar.

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURSU: İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'ne yerleştirilen ve LYS yerleştirme puan türü sıralamasında ilk 2000 arasında yer alan öğrencilere normal eğitim-öğretim süresince yılda dokuz ay süreyle aylık 1.000 TL nakit burs ve bir dizüstü bilgisayar verilecek, üniversite yurdunda ücret ödemeden konaklamaları sağlanacak.

AKADEMİK BAŞARI BURSU: Lisans öğrencilerinin birinci yıllarını tamamlamalarından sonraki dönemlerde not ortalaması 3.50 ve üzerinde olan öğrencilere Üniversitemizin yönergesi uyarınca kayıt ücretinden indirim şeklinde belli oranlarda burs verilecek.

SPOR VE SANAT BAŞARI BURSLARI: Çeşitli spor veya sanat dallarında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş öğrenciler arasından Üniversite adına spor veya sanat faaliyetlerinde bulunmak üzere seçilenler ile Üniversite adına ulusal ve uluslararası başarılar elde eden öğrencilere verilen burstur.

ÜCRETSİZ SİGORTA, YAZ OKULU: Bu bursların yanı sıra Çalışma Bursu, Destek Bursu, Öğrenim Kredisi ve yüzde 15 kardeş indirimi gibi imkanlar sunulacak. Ayrıca istisnasız her öğrenciye özel sağlık sigortası, ücretsiz İngilizce Hazırlık Yaz Okulu, Ücretsiz Güzel Sanatlara Giriş Kursu ile yurtiçi ve yurtdışında, kısa ve uzun süreli staj olanakları da öğrencilere sağlanan avantajlar arasında yer alacak.

Bu okul aile vasiyeti

'EĞİTİMİN önemine ve toplumun gelişmesine olan etkisine inanan bir aileden geliyorum. Babamızın bize vasiyeti doğrultusunda, eğitimde ses getirecek, başarılı gençlere destek olacak bir üniversite kurmak üzere yola çıktık' diyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş üniversitenin kurulma aşamasını şöyle anlattı: '8 yıl önce Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı'nı kurarak, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nin temellerini attık. Üniversite 'her koşulda insan' yaklaşımı ile bu eğitim-öğretim yılında kapılarını açıyor. Altınbaş Holding olarak, büyük önem verdiğimiz eğitim alanındaki sosyal sorumluluk projelerimize Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı ile birlikte devam edeceğiz. Eğitim ve spor alanında yaptığımız katkıları, bir gider olarak değil Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırımlar olarak değerlendiriyoruz.'

5 Ağustos'a kadar tanıtım

Altınbaş, öğrenci ve velilere üniversiteyi daha yakından tanımaları için çağrıda bulundu. Uzmanlar eşliğinde, Mahmutbey'deki yerleşkede gerçekleştirilecek tanıtım günleri 5 Ağustos'a kadar sürecek.

İdeallerinizi birlikte gerçekleştirelim

İSTANBUL Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ 'Yarınları avuçlarına almayı düşünen gençler, gelin ideallerimizi birlikte gerçekleştirelim' çağrısında bulunup şöyle dedi: 'Yüksek öğretimi bilen kişiler olarak, fikir özgürlüğünü akademik fanustan çıkarıp toplumla buluşturmayı, çağın eğitim anlayışını ülkemizin gereksinimleriyle bütünleştirmeyi, araştırmada öncü olmayı, öğrencilerimizle ve öğretim kadromuzla birlikte evrensel boyutu yakalamayı amaçlıyoruz.'

Hedeflerinin bilgi sahibi olduğu kadar, beceri sahibi mezunları global boyutta iş ve sanat dünyasının hizmetine sunmak; öğretim kadrosunun dinamizmini öğrencilerin özgüvenine dönüştürmek; oluşturacak kurumsal kültürle Türk yükseköğretim sisteminde bir örnek olmak olduğunu açıkladı. Rektör Üçtuğ okulu şöyle anlattı: 'Hazırlık sınıfı eğitimimiz, üst sınıflardaki dil dersleri ve uluslararası deneyimlerle pekiştirilecek. Lisans programlarımızı yüksek lisans ve doktora programlarıyla da bütünleştirerek bilgi derinliğimizi ve araştırma potansiyelimizi güçlendireceğiz. Araştırmalar ve bilimsel yayınlar üniversitemizin vazgeçilmez yapı taşlarından olacak. Bu yönde oluşturduğumuz akademik kadromuzdan evrensel bilgi üretimine katkıda bulunmalarını bekleyeceğiz, onlara bu yönde destek olacağız.'

OKULDA DA İŞ BULABİLECEKLER

Ayrıca İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencileri, eğitim hayatları süresince Çalışma Bursu ile üniversitenin ihtiyaç duyulan birimlerinde görev alarak, maaşlı olarak çalışabilecekler. Düşünen, tartışan, irdeleyen, açık fikirli, özgürlükçü ve demokrasi ilkelerine bağlı bir gençlik yetiştirmeyi hedefleyen üniversite, çok iyi İngilizce bilen, öğrendiği bilgiyi sektörde uygulama imkanı bulmuş, iş dünyasına hazırlıklı, seçtiği alanda yeterli altyapıyla donatılmış mezunları ile iş dünyasında seçkin bir diploma yaratma amacından hareketle eğitim verecek.

BAŞARILI MEZUNA HAZIR İŞ

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, öğrencilerini eğitim hayatları boyunca iş dünyasının gerçekleriyle tanıştırarak kariyer yönlendirmesi konusunda da yol gösterecek. Kariyer Merkezi'nin çalışmaları kapsamında, öğrencilere alanları ile ilgili uzmanlaşmış isimlerin vereceği seminer ve staj imkanları, onların iş dünyasına hazırlanmaları konusunda yardımcı olacak. Öğrenci mezun olduktan sonra ise en başarılı yüzde 25'lik dilime giren mezunlar için iş garantisi fırsatı sunulacak. Altınbaş Holding, bünyesinde mücevherattan finansa, lojistikten enerjiye ulusal ve uluslar arası 38 şirket barındırdığı için, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi mezunları diğer pek çok üniversitenin mezunlarına göre daha fazla istihdam olanağına sahip olabilecek.

KAMPÜSTE YAŞAM - Derslerde bir 'tık' yetiyor

İSTANBUL Kemerburgaz Üniversitesi'nin modern teknolojik bir altyapı ile kurulan Mahmutbey Yerleşkesinde, kapalı ve açık spor alanları, kütüphane, fitness center, öğrenci kantini, cafe ve laboratuarlar bulunuyor. Kampusta sadece eğitim hayatı değil sosyal ve kültürel hayatı zenginleştirmeye yönelik etkinliklere ev sahipliği yapmak üzere düzenlemeler de bulunuyor. Uluslararası konferanslar, usta isimlerle söyleşiler, konserler, festivaller, sergiler gibi etkinliklerin gerçekleştirileceği kampus, öğrencinin sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirmek adına da pek çok imkana sahip olacak. Eğitim altyapısı ve eğitim ortamı en son teknoloji ile donatılan Üniversitede, derslikler, bilgisayar laboratuarları ve diğer laboratuarlar, kütüphane, konferans salonu ve diğer alanlar modern bir alt yapıya sahip olacak. Kablolu ve kablosuz internet erişiminin olanaklı olduğu üniversitede, eğitim teknolojileri kullanımının özendirileceği dersler yapılacak. Ders içeriklerine ve okuma materyallerine internet üzerinden erişimin, ödev ve projelerin internet üzerinden paylaşımının yaygın olarak uygulanması sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber