Hızlı tren ağının uzunluğu 10 bin kilometre olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2011 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2023 hedefleri kapsamında yüksek hızlı demir yolu ağının uzunluğunun 10 bin kilometreye çıkarılacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Samsun ziyaretinde yaptığı açıklamada, ülke için önemli yatırımların gerçekleştirildiğini kaydetti. Ülkede hızlı tren ağının oluşumuyla ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Yıldırım, "Samsun-Ankara arası hız treni konusu da dahil, hızlı tren projeleriyle ilgili malum hükümetimizin duble yollardan sonra, duble demir yolları yaklaşımı bu dönemde daha da artacak. 2023 hedeflerimiz çerçevesinde yüksek hızlı demir yolu ağını 10 bin kilometreye çıkaracağız. Bu

kapsamda Samsun-Ankara hattı da değerlendirilecek" dedi.

Canik ilçesinde çevre yolu üzerine, trafiği rahatlatmak için viyadük yapılması projesini ve belli kesimin karşı çıkmasını değerlendiren Yıldırım, "Canik bölgesinde yapılması planlanan viyadük, şehir içi trafiğinin rahatlatılmasına yönelik bir çalışma idi. Gerek büyükşehir belediyesi, gerekse ilçe belediyesi, gerekse sivil toplum kuruluşları (STK) arasında bir fikir ayrılığı oldu. Biz bu hizmeti ne için yapıyoruz; vatandaş için, yaşam kalitesini artırmak için. Bu kanaatin şehrin genelinde oluştuğu anda

biz bu hizmeti yaparız. Ama bu aksi düşünce var olmaya devam ettikçe, bu hizmetin yapımı değişecek. Buna karar verecek olan Samsun, sivil toplum kuruluşları, halk. Onlar kararını verecek, kararına göre gereğini yapacak olanda biziz" açıklamasında bulundu.

Samsun'da yürütülen çalışmalara değinen Binali Yıldırım, Samsun'un Karadeniz'e açılan kapı olduğunu, geçmişten bu yana Samsun'a çok büyük önem verdiklerini ifade etti. 1997-2007 arasında Samsun'a karayolları için ayrılan bütçenin 225 milyon lira, 2003-2010 yılları arasında 1 milyar 252 milyon lira olduğuna dikkat çeken Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Samsun'a yapılan yatırımların hakkı budur. Bildiğiniz gibi Samsun'dan başlayıp Sarp'a uzanan Karadeniz sahil yolundan sonra Samsun-Sinop güzergahında yaklaşık 160 kilometrelik yolu süratle tamamlanmak için çalışıyoruz. 2012 yılında Sinop'a kadar kesintiniz bölünmüş yol kazandırmış olacağız. Samsun bir liman şehri. Limanın çok faal bir şekilde çalışması şüphesiz çok önemli idi. Uzun süreli kiralama ile buda gerçekleştirildi. Ayrıca Tekkeköy'de bir tersane alanı oluşturuldu. Yatırımcı faaliyetine başladı.

Samsun'da ihtisas organize sanayi bölgeleri konularında ciddi çalışmalar var. Bu çalışmalara bizde alt yapıdaki eksikliklerini tamamlamak suretiyle katkı sağlayacağız. Samsun-Ankara arasında duble yol tamamlandı. Sıcak asfalt çalışmaları sürdürülmektedir. Lojistik merkezi çalışmalarında valilik koordinesinde ilk adım atıldı. Gelemen'de lojistik merkezi için çalışma sürüyor."

Yıldırım, Samsun'un geleceğinin parlak olduğunu, şehrin önemli yatırımlarla öne çıktığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber