Demir çok pahalandı, düğünlerde takı olarak kullanılacak!

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Temmuz 2011 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türkiye'nin önde gelen 16 inşaat şirketi ile birlikte Konutder'i kuran Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, kriz söylentilerine itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Başta demir olmak üzere işçilik ve arsa gibi girdi maliyetlerindeki artışın konut fiyatlarında da zammı gündeme getirebileceğini söyledi.

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, demirin son bir yılda yüzde 50 zamlandığını, bunun konut fiyatlarında her an artışa sebep olabileceğini açıkladı. Aynı zamanda Sinpaş GYO İcra Kurulu başkanı olan Çelik, "Eskiden düğünlerde altın hediye edilirdi, şimdi demir de pahalandı. Arkadaşlarla aramızda düğünlerde demir sertifikası yapıp hediye edelim diye şakalaşıyoruz." dedi. Yeni kurulan Konutder'in tanıtım toplantısında konuşan Çelik, son günlerde dillendirilen 'Türkiye krize hazırlıklı olsun' cümlesi sebebiyle tüketicilerin konut fiyatlarında bir düşme beklememesi gerektiğini de sözlerine ekledi. "Ben Türkiye için paniklenecek çok fazla bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Kriz olacak mı ondan da emin değilim. Ama kriz olursa, Avrupa bir kriz yaşarsa bu Türkiye için sıkıntıların aksine fırsatları doğurur." diye konuşan Dernek Başkanı, Türkiye'de konut sektörünün 2010 yılından itibaren tekrar büyüme trendine girdiğini, bu yıldan itibaren sektörün önünün açık olduğunu vurguladı. Sektörün önümüzdeki dönemde daha fazla büyüyeceğini, daha fazla imkânın oluşacağını aktardı. Türkiye'nin 10 yıl içinde 7 milyon konuta ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Bir inşaat yapılırken 150 farklı sektörden, 23 bin malzemenin kullanıldığına dikkat çeken Çelik, "Ülkedeki konut talebi ile bu veriyi birleştirdiğimizde 10 yıl boyunca sektörlerin canlı kalacağı ortaya çıkıyor." dedi. Hâlâ çözüm bekleyen mütekabiliyet yasası ile ilgili olarak "Çözülürse Körfez, Azerbaycan ve Kazakistan'daki pek çok yatırımcı kendi ülkesindeki krizden kaçarak Türkiye'ye yatırım yapacak." diye konuştu. Bu süreçte konut inşa edenleri kurumsallaştırmak için Konutder'i kurduklarını aktaran Çelik, sektörde büyümeyi 'ne pahasına olursa olsun' anlayışı ile değil, milli değerler, toplumsal hassasiyetler, etik değerler, çalışma ilkeleri ve sosyal sorumluluk anlayışıyla gerçekleştireceklerini söyledi.

DERNEĞİ 16 İNŞAAT ŞİRKETİ KURDU

Konutder Başkanı Ömer Faruk Çelik, neden Konukder'i kurma ihtiyacı hissettiklerine ilişkin soruya "Çünkü tüm veriler inşaat sektörü adına söyleniyor, baraj, elektrik, su inşaatı yapan da inşaat sektöründe yer alıyor. Veriler de o şekilde dağıtılıyor. Oysa biz konut geliştiricileri, verilerimizi ayrı çatıda toplamak istedik. Şimdi bir dernek olarak kurduk, gerekirse ileride federasyona da gidebilir." dedi. Çelik, dernek çatısı altında etik bir kurul da oluşturacaklarını aktardı. Derneğin kurucuları şöyle: Ağaoğlu, Dap Yapı, Dumankaya, Ege Yapı, Fer Gayrimenkul, İhlas İnşaat, Kiler Gayrimenkul, Kuzu İnşaat, Sinpaş Gayrimenkul, Soyak, Sur Yapı, Teknik Yapı, Varyap, Ukra İnşaat ve Yeşil Gayrimenkul.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber