Türbanlı avukata disiplin cezası yok...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2005 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde sanık olarak yargılandığı Belko Davasına türbanla katılan avukat Hatice Hasdemir'in Disiplin Kurulu'na sevkine yer olmadığına karar verdi.

Baro Yönetim Kurulu, Yargıtay Ceza Genel Kurulu Salonu'nda 6 Kasım 2003 tarihinde yapılan duruşmada, salondan çıkarılan Hasdemir hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Avukatlık Kanunu'ndaki kılık ve kıyafet düzenlemelerini göz önüne alan Baro Yönetimi, Yargıtay'da avukat olarak değil, sanık olarak bulunduğu ve o sırada mesleğini yerine getirmediği gerekçesiyle Hasdemir'in disipline sevkine yer olmadığına karar verdi.

Karar, Baro Yönetim Kurulu'nda 3'e karşı 8 oyla alındı. Baro Başkanı Vedat Ahsen Coşar da Hasdemir'in disipline sevkine yer olmadığı yönünde oy kullandı.

Avukat Hasdemir, sanık olarak yargılandığı Belko Davası'nın 6 Kasım 2003 tarihli duruşmasına türbanla katılmıştı. Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı Fadıl İnan'ın, Hasdemir'i salondan çıkarması üzerine ?kamusal alan? tartışmaları yaşanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber