Eğitim-Sen Ş.Urfa şubesi yönetim kurulu üyesi intihar etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2005 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Şeyhmus Çakırtaş, Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde bir öğretmenin, kredi kartı borcu yüzünden intihar ettiğini söyledi.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Şeyhmus Çakırtaş, "Son yıllarda hükümetlerin ve AK Parti'nin bütün iddialarına karşın ekonomik dar boğaz giderek büyümektedir. Binlerce insanımız işsizlik cenderesinde ezilirken, iş bulanlar da yeterli ve insanca bir yaşam için yeterli bir ücret alamamanın sıkıntısı içinde yaşamaktalar. Her gün büyüyen gelir uçurumu ve ekonomik sıkıntılar toplumsal sorunlara neden olmakta, intihar ve cinnet olaylarını tetiklemektedir. Bunun en açık örneği bir süre önce ilimize bağlı Harran İlçesi Süleyman Demirel Çok Programlı Lisesi'nde Müdür Yardımcısı olarak çalışan Mehmet Gözlü, ekonomik sıkıntısı ve kredi kartı borcu nedeniyle intihar etti" dedi.

Konuyla ilgili araştırma yaptıklarını belirten Çakırtaş, "Merhum Mehmet Gözlü'nün borçlu olduğu çevresi tarafından belirtilmiştir. Üç çocuk babası olan ve yedi yıldır bir fiil çalışmış Gözlü'nün geri de kalan çocukları da ciddi mağduriyet yaşamaktadırlar. Daha önce de Türkiye'nin değişik yerlerinde kredi kartı borcu nedeniyle intihar edenler olmuştur. Bu konu toplumsal bir sorun halini aldığı görülmektedir. Başta hükümetin ve diğer kurumların konuya ciddiyetle eğilmesini bekliyor, çalışanların insanca yaşamaları için doğru ve hakça kararlar almasını bekliyoruz. Sendika olarak üyemiz olmamasına rağmen gerekli yardım ve desteği göstereceğiz. Bakanlığın da geriye kalan çocukların ve eşinin sosyal hakları konusunda adım atmasını talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber