Malatyalı işadamlarından 12 bin öğrenciye burs imkanı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2011 12:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya İşadamları Derneği(MİAD)'nin öncülüğünde, Malatya Valiliği'nin desteğiyle hayata geçirilen Malatya Eğitim Bursu Projesi (MEBP) ile yurt genelinde lisans eğitimi yapan 12 bin Malatyalı öğrenciye burs verilecek. Türkiye'de ilk kez uygulanan bu modelle, ?www.malatyaegitimbursu.com' adlı internet sitesinde, bağışçıyla burs ihtiyacı olan öğrenci dijital ortamda buluşturuluyor. Projenin işlemesi için oluşturulan Malatya Eğitim Bursu Platformu'nda 54 kurum yer alıyor. Malatya Eğitim Bursu Platformu aracılığıyla yapılacak bağışların miktarı oranınca öğrenciye burs verilebilecek. Proje ile burs verecek kesimlerin tabana da yayılması arzu ediliyor. Böylece daha fazla öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Platform Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turan Koçer, yaptığı açıklamada, il bazında bu kadar geniş katılımla gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi MEBP'in, Türkiye'ye de model olduğunu belirtti.

İş adamlarının, ?sosyal sorumluluk olarak bu ülkeye neler kazandırabilirim' düşüncesini akıllarından çıkarmamaları gerektiğine dikkati çeken Koçer, ?Bir ülkede eğitim sorununu çözerseniz aslında birçok kronik sorunu da kökünden çözmüş olur, kendini daha iyi ifade eden, anlayan ve algılayan bir toplum yaratmış olursunuz.? dedi.

Koçer, şunları söyledi: ?Her kesimin bu projeye katılabilmesini amaçlıyoruz. Mahalle esnafı da bir öğretmenimiz de kuyumcu da kayısı tüccarı da hatta gün düzenleyen ev hanımları da öğrenci okutarak bu kampanyaya katılabilirler. Son derece güvenilir bir sistem üzerinden, bağışladıkları her kuruş, öğrenciye ayniyle aktarılıyor. Bağışçı ile öğrenci arasında hiç kimse yok. Bağışçı, öğrencisini seçtiği gibi bursunu da doğrudan öğrencinin hesabına ödüyor aslında. Platform üyesi kurumlar sadece sistemi çalıştırıyor ve kampanyayı yürütüyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber