Telefonda kendilerini polis diye tanıtarak dolandırıcılık yapanlar yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2011 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te, cep telefonuyla aradıkları şahsa kendilerini emniyet mensubu olarak tanıtıp, adına açılan banka hesaplarındaki paranın terör örgütüne aktarıldığını söyleyerek dolandırıcılık yapan 5 kişi yakalandı.

Gaziantep'te, dolandırıcılar tarafından, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan bir vatandaş, dolandırıcılar tarafından arandı. Kendilerini emniyet mensubu olarak tanıtan kişiler, emekli olduğu öğrenilen bir vatandaşa, kendilerini emniyet mensubu olarak tanıttı. Vatandaşa, adına bankalarda hesap açıldığı ve bu hesaplarla da terör örgütüne para aktarıldığı söylendi. Dolandırıcılar, inandırıcı olmak için, vatandaşa, ?Bu şahısları yakalayabilmemiz için bize yardımcı olabilir misiniz' diyerek, verdikleri hesap numarasına havale yapılmasını istedi. Bu parayı çekerken de suçüstü yapacaklarını kaydeden dolandırıcılar, bu numaralarıyla vatandaşı bankaya yönlendirerek, 20 bin TL havale yapmasını sağladı.

Paranın Gaziantep'te çekildiğinin anlaşılmasıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonla, Ramazan K., Memik A., Müslüm K., Yunus K. ve Mustafa T. isimli 5 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerin üzerinde yapılan aramada, vatandaştan dolandırılan 20 bin TL'nin 8 bin 900 TL'si ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, şahıslar emniyetten çıkarılırken, şüphelilerden biri, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına küfür etti. Görüntülenmesi için, yanındaki arkadaşını işaret eden kişiye, gösterdiği şüpheli tarafından su şişesi fırlatıldı. Şüpheliler, birbiriyle küfürleşmesinin ardından, polis aracına bindirilerek adliyeye götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber