Antalya'ya sağlık üniversitesi kurulması için YÖK yeşil ışık yaktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2011 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'ya sağlık bilimleri üniversitesi kurulacağını söyledi.Konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan'la görüştüğünü, onun bu fikre sıcak baktığını ve duyduğunda heyecanlandığını anlatan Çavuşoğlu, "Alt yapının hazırlanması halinde projenin hemen hayata geçirileceğini söyledi. Bu nedenle Antalya'daki bürokratlar alt yapıyı hazırlamak için çalışıyor." dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya ve Alanya için yeni yatırım yeni yatırım müjdeleri verdi. Antalya'ya Sağlık Bilimler Üniversitesi'nin kurulması için yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini belirten Çavuşoğlu, Alanya'ya ise 300 yataklı bölge hastanesi ile 50 yataklı ağız ve diş sağlığı hastanesi yapılacağını kaydetti.

Antalya'yı sağlık ve üniversiteler şehri yapacaklarını dile getiren AKPM Başkanı, şehrin sağlık turizminin merkezi olacağını ifade etti. Antalya'ya orta ve uzun vadede yaşlı bakım merkezleri kurulacağını, ABD, Çin ve Japonya gibi ülkelerden öğrenci getireceğini, Alanya'ya 3'üncü fakültenin yanı sıra bir devlet üniversitesi kurulacağını anlatan Çavuşoğlu, "Ayrıca Antalya'da bir sağlık bilimleri üniversitesi kurmayı planlıyoruz. Bu okulda A'dan Z'ye sağlık sektörü ile ilgili her türlü insan yetişecek. Başbakanımız bu bölgeye özel önem veriyor. Antalya sağlık merkezi olacak. Avrupalı turistler hem tatilini yapacak hem de sağlık sorunlarını bu bölgede çözecek. Tedavi için yurt dışına gitmek bizde psikolojik bir durum. Biz de tıp ve sağlık sektörü ilerlemiş durumda." diye konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya kamuoyunun merakla beklediği stadyum konusunda da açıklamada bulundu. Antalya'ya yeni bir stadyum kazandırılacağını ve MP Antalyaspor'un maçlarını şehir içindeki bu tesiste oynayacağını ifade eden Çavuşoğlu, "Başbakanın direk talimatı var, 'Bu stadyum sorununu çözün' diye. Biz stadyumu yapıp gececeğiz. Dokuma bölgesi en mantıklı yer. Stadyum şehir merkezine yakın olmalı." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber