Başbakanlıkta iki ayrı toplantı

Haber Giriş : 08 Ağustos 2011 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlıkta ilk olarak iç ve dış gelişmelerin ele alınacağı "genel değerlendirme toplantısı" yapılacak, öğleden sonra da Bakanlar Kurulu toplanacak.

Başbakanlık Merkez Bina bugün 2 önemli toplantıya ev sahipliği yapacak.

İlk olarak son günlerde yaşanan iç ve dış gelişmelerin masaya yatırılacağı "genel değerlendirme toplantısı" gerçekleştirilecek, ardından da Bakanlar Kurulu toplanacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıların ilki olan "Genel Değerlendirme Toplantısı" saat 12.00'de başlayacak.

Son günlerde yaşanan iç ve dış gelişmelerin değerlendirileceği toplantıya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve ilgili bürokratlar katılacak.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve bürokratlarının katılacak olması, ağırlıklı olarak dış gelişmelerin değerlendirileceği şeklinde yorumlanıyor.

Toplantının öncelikli maddesinin ise Suriye'de yaşanan şiddet olaylarının olması bekleniyor. Ayrıca Başta Libya olmak üzere Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin de toplantıda masaya yatırılması bekleniyor.

"Genel Değerlendirme Toplantısı'nın" gündemindeki bir diğer önemli konu ise son günlerde artan terör olayları olacak.

Öğleden Sonra Bakanlar Kurulu Toplanacak

Toplantının hemen ardından saat 14.00'te Başbakan Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu Toplantısı yapılacak.

Terör ve ekonomi başta olmak üzere pek çok konunun masaya yatırılacağı toplantıda, Afrika'da yaşanan insanlık dramı ve yapılacak yardımların da ele alınması bekleniyor.

TRT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber