Sezer'den YÖK üyeliğine veto

Haber Giriş : 23 Nisan 2005 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle Çankaya Köşkü arasındaki "veto" krizi, bir kez daha Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı "İbrahim Kafi Dönmez" ismi üzerinde kilitlendi.

Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanma kararnamesi iki kez Köşk'ten dönen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kafi Dönmez'in ismi, bu kez Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliği için Köşk'e gönderildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dönmez" ısrarı bir kez daha Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e takıldı.

Hükümetle Köşk arasında yine bir "veto" sancısı yaşanıyor. 2003 yılı Mart ayında Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın istifasının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı için adı Çankaya Köşkü'ne gönderilen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Kafi Dönmez, hükümetle Köşk arasında krize yol açmıştı.

Dönmez'in Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanmasına ilişkin kararname Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Dönmez'in tarikat bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle iki kez veto edilince, hükümet, Ali Bardakoğlu'nu Diyanet İşleri Başkanlığı'na atamıştı. Sezer'in, hükümetin ısrarına rağmen veto ettiği Dönmez ismi, bu kez YÖK'te boş bekleyen üyelik için Köşk'e gönderildi. Dönmez'in boş olan YÖK üyeliğine atanmasını öngören kararname, Sezer tarafından uzun süre bekletildi.

Kararname, bu uzun bekleyişin ardından Köşk'ten döndü. Böylece hükümet ile Köşk arasında üçüncü "Dönmez" krizi de Sezer'in vetosuyla sonuçlanmış oldu.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber