Kamu-Sen'den, Memur-Sen'e iade-i ziyaret... İşte ilk açıklamalar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2011 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KESK'ten sonra Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu ziyaret etti. Memur-Sen Genel Merkezi'nde gerçekleşen ziyarette toplu sözleşme süreci ele alındı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk konuşmasında Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya iade-i ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, gördükleri ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkür etti. Toplu sözleşme görüşmelerinin artık tarihe karıştığını belirten Koncuk, kamu çalışanlarına sendika kanunu dayatılacağı yönünde endişeleri olduğunu ifade etti. Koncuk, kendi aralarında anlaşamayan sendikaların siyasetin elini güçlendirmesinin söz konusu olacağına işaret ederek, bu konuda sendikaların toplanarak bir fikir birliği oluşturması gerektiğini, bu açıdan karşılıklı ziyaret ve görüş alış-verişlerini önemsediklerini dile getirdi.

Ziyarette konuşan Ahmet Gündoğdu ise, toplu görüşmenin tarih olmasının ardından toplu sözleşmeye geçiş sürecinde olduklarını, ikincil mevzuatının çıkmaması yüzünden de toplu sözleşmenin Ekim ayına ertelendiğini hatırlattı.

Daha önce, memur sendikaları konfederasyonları ve Devlet Personel Başkanlığı'nın katılımıyla hazırlanan uyum yasası değişiklik tasarısının ardında olduklarını ifade eden Gündoğdu, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun bağımsızlığını önemsediklerini söyledi. Tarafsız bir Hakem Kurulu önerdiklerini söyleyen Gündoğdu, "Biz memur sendikaları konfederasyonları olarak toplu sözleşmede anlaştık. Hükümet de bizim karşımıza tek öneri ile gelmeli. Bizim önerimiz ortada. Eşit sayıda oluşturulan bir kurul istiyoruz. Kamu görevlileri hükümetin emrinde olacaksa masanın taraflarından nasıl söz edebiliriz" şeklinde konuştu.

Gündoğdu, grev ve siyaset hakkının çalışma hayatına kazandırılması gerektiğine işaret ederek bu konunun, Memur-Sen'in olmazsa olmazı olduğunu belirtti. Toplu sözleşmenin üç kategoride yapılması talebleri olduğunu bildiren Gündoğdu, "Kamu çalışanlarının tamamını ilgilendiren mali ve sosyal haklarla ilgili sözleşme konfederasyonlarla hükümet arasında, sendikaların kendi hizmet kollarıyla ilgili sorunları ise yetkili sendikalar, ilgili bakanlıklarla ele almalı. Belediye ve özel idarelerde ise toplu sözleşmeyi, hangi sendika yetkili ise, o belediye ile o sendika yapmalı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber