Tümgeneral Bakıcı ve Albay Özüer yakalama kararına itiraz etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2011 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet andıcı davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile Albay Sedat Özüer, tutuklama kararına itiraz etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulü ile birlikte dava kapsamında 14 sanık hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Haklarında yakalama çıkarılan isimler arasında yer alan Tümgeneral Mustafa Bakıcı ve Albay Sedat Özüer bu karar itiraz etti. Bakıcı ve Özüer'in avukatı Mahir Işıkay, dilekçesini İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi.

Müvekkilleri hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren hiçbir somut delil olmadığını iddia eden Işıkay dilekçesinde, "Müvekkillerimin hiçbirisi soruşturma evresinde hiç tutuklanmamış ya da tutuklanmaya sevk edilmemiştir. Hatta Sedat Özüer'in ifadesi bile yurtdışında olduğundan tespit edilememiştir. Bu durum karşısında, tutuklama şartlarının varlığından bahsetmek mümkün değildir." dedi.

Müvekkillerinin de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkındaki tutuklama kararına yazılan gerekçelerin soyut ifadeler içerdiğini savunan Işıkay, Bakıcı ve Özüer'in kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmadığını belirtti. Işıkay, Tümgeneral Bakıcı ile Albay Özüer hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep etti.

Yakalama emri çıkarılanlardan emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile emekli Albay Fuat Selvi teslim olmuş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. 12 sanık henüz yakalanmazken dün de Tuğamiral Alaettin Sevim itirazda bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber