Aşırı terlemeye 40 dakikada tıbbi çözüm

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2011 19:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

OSM Ortadoğu Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şamil Günay, aşırı terlemenin kesin tedavisinin cerrahi yöntemle mümkün olduğunu söyledi. Şamil Günay, aşırı terleme konusunda elde edilen başarı oranlarını paylaştı. Günay'a göre yüzdeki terleme yüzde 90-95, koltukaltı terlemesi, yüzde 85-90, el terlemesi yüzde 95-98, ayak terlemesi ise yüzde 64 oranında azaltılabiliyor.

Terleme rahatsızlığına toplumda çok sık rastlandığına dikkat çeken Günay, sinir sisteminde yer alan ve sempatik sinir adını verilen bölümün aşırı fonksiyon görmesi sonucu yüzde, koltuk altlarında, ellerde ve ayaklarda aşırı terleme oluşabildiğini söyledi. Aşırı terlemenin olumsuzluklarına işaret eden Günay, sorunun çözümü için ilaç tedavileri de uygulanabildiğine ancak bu tedavilerin etkisinin kısa süreli olması, tedavi seanslarının tekrarlanması, hasta için zahmet bir süreci beraberinde getirdiğini aktardı. Ayrıca bu tedaviler hastayı kesin çözüme kavuşturmadığının altını çizen Günay, "Kesin ve kalıcı tedavi, cerrahi yolla sinirin kesilmesi anlamına gelen 'sempatektomidir.' Cerrahi tedavi günümüzde kapalı ameliyat yöntemi ile kolaylıkla ve sorunsuz halledilebilmektedir. Genel anestezi altında koltuk altından 1-2 santimetrelik giriş deliğinden hastanın şikâyetlerine göre terlemeye yol açan sempatik sinirleri kesiyoruz." dedi.

Aynı ameliyatta her iki koltukaltından yapılan girişimin süresi 40 dakika ile sınırlı olduğunu kaydeden Günay, Ameliyattan hemen sonra hastanın terleme gösteren kısımlarındaki kuruluğu fark ettiğini belirtti. Günay, "Terleme toksinlerin atılması açısından son derece önemlidir. Bu sebeple yaptığımız işlemle terlemeyi tamamen kesmiyoruz, sadece aşırı olan terlemeyi normal seviyelere düşürüyoruz. Hastamız ameliyatın ertesi günü taburcu olabiliyor ve 3 gün içerisinde de günlük yaşamına dönebiliyor." şeklinde konuştu.

OSM Ortadoğu Hastanesi'ne tedavi için başvuruda bulunan hastalara en modern cihazlarla bu hizmetin sunulduğunu vurgulayan Günay, yapılan müdahalenin vücuda hiçbir zararının bulunmadığını da dile getirdi. Yüz kızarmasını da yüzde 80-85 oranda başarı ile tedavi edebildiklerini ifade eden Dr. Günay, bu tedavi sayesinde kişilerin kendine güvenin artmasına paralel olarak, iş ve sosyal hayattaki başarılarının da artmasının mümkün olacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber