Sahte yeşil kartçı operasyonu

Haber Giriş : 23 Nisan 2005 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın merkez köylerinde tapulu arazisi bulunan ve bu arazilerden doğrudan gelir desteği alan bazı vatandaşların yeşil kart almalarını sağlayan 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, üzerlerine kayıtlı tapulu arazi olmasına rağmen yeşil kart almak isteyen bazı şahısların evraklarında sahte kaşe ve imzalar kullanarak, kayıtlı herhangi bir arazinin olmadığını gösterip, usulsüz olarak kamu kurumlarını yanıltarak yeşil kart aldıkları ihbarı yapıldı. Diyarbakır İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, Diyarbakır Nüfus Müdürlüğü önünde arzuhalcilik yapan M.Ç ile M.Ç ve kamu kurumunda memur olarak çalışan M.Ö.Ö adlı şahıslar suçüstü yakalandı.

Yakalanan şahısların, hak etmediği halde yeşil kart almak isteyen vatandaşlara 100-150 YTL karşılığında kamu kurumlarınca onaylanması gereken evrakları usulsüz olarak sahte kaşe ve imzalarla onayladıkları ortaya çıktı. Jandarma tarafından yapılan operasyon neticesinde yakalanan M.Ç, M.Ç ve M.Ö.Ö adlı şahıslar çıkarıldıkları Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber