Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerindeki uzmanlık eğitiminde yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla başlatmış olduğu çalışma için, web ortamından katkı bekliyor.

Haber Giriş : 15 Ağustos 2003 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerindeki uzmanlık eğitiminde yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla başlatmış olduğu çalışma için, web ortamından katkı bekliyor.

Aşağıdaki yazı Timuçin Bayar tarafından sitemize gönderilmiştir.

TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ

Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'ndaki yeni yapılanma çerçevesinde, mevcut faaliyetlerinin yanında, yeni bir çalışma düzeni içine girmiştir. Bu çalışma içinde Tıpta Uzmanlık Eğitimini de içine alarak, Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği ve Hekimdışı Sağlık Personelinin her türlü eğitiminde standartların belirlenmesi, program bütünlüğünün sağlanması, sağlık disiplinleri arasında işbirliğinin güçlendirilmesi, sağlık personelinin ve halkın sağlık eğitiminin tüm unsurlarını kapsayacak şekilde, çalışma alanını genişletmiştir.

Bu çerçevede eğitim hastanelerindeki uzmanlık eğitimi, bu eğitimin sorumluları ile ilgili yeni bir yapılanma ve mevcut sorunların giderilmesine yönelik bir dizi çalışma başlatılmıştır. Bu amaçla eğitim hastanelerindeki eğitim sorumluları ile bir dizi toplantı düzenlenmiş ve bu toplantılarda sorunlar ortaya konularak, çözüm önerileri geliştirilmeye başlanmıştır. Bu interaktif çalışma tarzının internet ortamına da aktarılması amacıyla, bakanlığımızın web-sitesinde bir interaktif forum sayfası oluşturduk.


Bu konularla ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir ortamın, Tıpta uzmanlık eğitiminin geliştirilmesini katkıda bulunacağına inanıyorum. Sağlık Eğitimine ilgi duyan kişilerin sitemize üye olarak, aktif katılımlarıyla sağlık eğitimi tartışmalarını zenginleştirmelerini beklemekteyim.

Sağlık Eğitimi Genel Müdürü
Doç. Dr. Çetin Dinçel

Sayfaya erişmek için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber