Disko cezası askeri komalık etti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Ağustos 2011 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kıbrıs'ta uzun dönem er olarak vatani görevini yapan Uğur Kantar'ın, terhisine bir hafta kala disiplin koğuşunda gördüğü işkenceden komalık olduğu iddia edildi. GATA, Kantar'ın yoğun bakım ünitesinde tutulduğunu doğruladı.

Kıbrıs'ta 28. Tümen, 61. Alay, 3. Tabur, 9. Bölük'te uzun dönem er olarak (90/2 tertip) askerliğini yapan Uğur Kantar'ın 1 Ağustos tarihi itibariyle terhis olması bekleniyordu. Ancak Kantar'ın terhisine bir hafta kala disiplin koğuşuna (DİSKO) atıldığı ve burada işkenceye uğradığı iddia edildi. Gördüğü işkence sonucu komalık olan Kantar'ın, sevkedildiği GATA'da tedavi altına alındığı belirtildi. STAR'ın ulaştığı bilgilere göre 26 Ağustos'ta ambulans uçakla Kıbrıs'tan Ankara'ya getirilen Kantar yoğun bakıma alındı. Anestezi yoğun bakımda müşahade altında tutulan Kantar'ın beyninde hasar oluştuğu, yapılan müdahalelelere rağmen sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve bilincinin kapalı olduğu öğrenildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) geçtiğimiz hafta Türkiye'yi bir askerin başvurusu üzerine DİSKO cezası olarak tabir edilen uygulamadan dolayı mahkum etmişti.

İki askeri gardiyan tutuklandı

İddialara göre Uğur Kantar terhisine bir hafta kala bir tartışmaya karıştığı gerekçesi ile bir DİSKO'ya atıldı. Bir haftalık cezasını çekerken 25 Temmuz günü kendisine uygulanan akıl almaz işkenceler nedeniyle komalık oldu. İddialara göre önce sandalyeye kelepçe ile bağlanarak güneşin altında bırakılan ve uzun süre susuz bırakıldıktan sonra su istediği için sandalyeye kelepçe ile bağlı haldeyken gardiyanlar tarafından dövülerek dövülen Uğur Kantar komaya giriyor.

Uğur Kantar'ın tedavi altına alındığı GATA'yı aradığımızda hastanın 26 Temmuz'da ambulans uçakla Kıbrıs'tan Ankara'ya getirildiğini ve burada tedavi altına alındığını öğrendik. Hastaneden verilen bilgilere göre Uğur Kantar, Anestezi Yoğun Bakımda tedavi görüyor. Bilincinin henüz açık olmadığı ve hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Ancak birim görevlileri birinci dereceden yakını olmadığımız için daha fazla bilgi veremeyeceklerini belirttiler.

Uzun dönem er Uğur Kantar'ın komaya sokuluncalya kadar işkence gördüğü 28. Tümen'in Komutanının Tümgeneral Berkay Turgut, Tabur Komutanının Binbaşı Doğan Aydın, Bölük Komutanının ise Üsteğmen Serdar Akdemir olduğu öğrenildi. Konu ile ilgili askeri birim içinde de soruşturma başlatıldığı ve iki gardiyanın tutuklandığı öğrenildi. MELİK DUVAKLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber