AA düzeltme geçti: Karayılan değil, 2. adam yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2011 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Ajansı, İran'a dayandırarak PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığı haberini kaynağından düzeltti. İkinci gelen haberde İran'ın PKK'nın iki numaralı ismini yakaladığı duyuruldu.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Fars Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, PKK'nın 2 numaralı isminin, İran tarafından yakalandığını söyledi.

Konuya ilişkin haberleri değerlendiren Burucerdi, ?Bu haberler doğrudur, İran istihbarat birimleri PKK'nın iki numaralı ismini tutuklamıştır? ifadesini kullandı.

İran Devrim Muhafızları'nın, 16 Temmuz'dan beri terör örgütü PJAK'a yönelik operasyonlarında örgüte darbe vurulduğunu kaydeden Burucerdi, ?Bizim, Devrim Muhafızları'ndan da beklentimiz budur? dedi.

TRT HABER DUYURMUŞTU

Karayılan'ın yakalandığı haberi, dün öğlen saatlerinde TRT Haber tarafından ?Flaş gelişme? olarak duyurulmuş ancak bu haber Başbakanlık, Dışişleri ve Emniyet kaynakları tarafından doğrulanmamıştı.

ROJ TV: YAKALANMADI

Diğer taraftan bugün saat 13:30 civarlarında Roj TV'de bir haber yer aldı. Haberde Karayılan'ın yakalanmadığı haberi yayımlandı. PKK'ya yakın haber ajansında ise, Karayılan ile yapılmış bir söyleşinin kısa bir süre yayınlanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber