Terörle mücadelede siviller silahtan etkili kullanılacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Ağustos 2011 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörle mücadelede sivil unsurlar en az askeri yöntemler kadar etkin hale getirilecek. Terörle mücadelenin önemini anlatan filmler çekilecek ve terörden etkilenen bölgelere barış grupları gönderilecek.

HÜSEYİN ÖZAY

Terörle mücadelede izlenecek yolun ?sivil ayağı? da netleşmeye başladı. Kamu Güvenlik Müsteşarlığı'nın hazırladığı stratejiye göre, mücadele sivil unsurlar, askeri unsurlar kadar etkin kullanılacak. Bu çerçevede, terörle mücadelenin önemini anlatan spot filmlerin çekilmesi, medya kuruluşlarına yayıncılık konusunda seminerlerin verilmesi, terörden etkilenen yerleşim birimlerinde barış gruplarının oluşturulması yer alıyor.

Süper müsteşarlığın ilk çalışması

?Habur açılımında? yaşanan sıkıntıların ardından oluşturulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, terörle mücadele konusundaki ilk çalışmasını tamamladı. Kamuoyunda ?süper kurul? olarak bilinen müsteşarlık uzmanları, terörle ?silahsız mücadele? konusunda eylem planı geliştirdi. Bu plan doğrultusunda, yapılacak birçok proje hazırlandı. Projelerle, güvenlik güçlerinin ?silahlı mücadelesinin? dışında, silahsız bir mücadele başlatılıyor. Bu mücadele kapsamında, devlet ile bölge halkının kaynaştırılması, PKK ile örgüt arasındaki bağlantıların kesilmesi, örgüte desteğin en aza indirilmesi, Avrupa ülkelerindeki örgüte yönelik desteklerin de kesilmesi amaçlanıyor.

Medyaya özel seminer verilecek

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı uzmanları tarafından hazırlanan projeler arasında, terörle mücadelede vatandaşları bilgilendirmeye yönelik spot filmlerin hazırlanması bulunuyor. Filmlerle, terör örgütünün halkı kandırmaya yönelik amaçları anlatılacak. Arkasındaki gizli güçler teşhir edilecek. Yine eylem planına göre, terör olayları ile ilgili yapılan ve yapılacak yayınlar için özel çalışmalar planlanıyor. Sorumlu yayıncılık anlayışının geliştirilmesi amacıyla bilgilendirme ve seminer çalışmaları gerçekleştirilecek. Başta Avrupa ve ABD'de olmak üzere, yurt dışında terör örgütüne destek veren yayın organları, yazarlar ve gazeteciler tespit edilecek. Bu kişilere, terör örgütünün gerçek yüzünün anlatılması sağlanacak.

Kanaat önderlerinden ziyaret

Terörden zarar gören yerleşim birimlerine özel önem verilecek. Devlet görevlileri, bu yerleşim birimlerindeki aydınlar, kanaat önderleri, yazarlar ve din görevlilerini ziyaret ederek, terörle mücadelede ortak hareket edilmesini isteyecek. Ayrıca yine aynı gruplar, ilin valisi, belediye başkanı, milletvekili ve askeri görevlilerini ziyaret ederek bölge halkı ile devlet arasındaki bağların güçlendirilmesini sağlayacak. Söz konusu barış grupları, örgüt üyelerinin dağdan inmesini gerçekleştirecek. Öte yandan, sivil mücadele, yurt dışında da sürdürülecek. Bu bölüm altında ise, terör sıkıntısı ile karşı karşıya kalmış ülkelerin tecrübeleri ve çözüm yolları araştırılacak. Ayrıca, Avrupa'da örgüte destek veren ülkelerle daha yakın çalışılacak. Bu ülkelerin verdiği destekler konusunda uluslararası kamuoyunda baskı oluşturulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber