24/04/2005'in önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 24 Nisan 2005 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Kara Savaşları'nın 90. yıldönümü törenleri
- Gelibolu Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'nde düzenlenen uluslararası törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark'la savaşa giren diğer ülkelerin temsilcileri katılacak. Erdoğan, daha sonra Gökçeada ve Bozcaada'da incelemelerde bulunacak. Anma törenleri çerçevesinde düzenlenen resepsiyona Başbakan Erdoğan ve İngiltere Veliahtı Prens Charles da katılacak.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, saat 18.30'da Milli Egemenlik Yılı kapsamında düzenlenen '85. Yıl Milli Egemenlik Yürüyüşü Halk Konseri, Havai Fişek ve Işık Gösterisi'ne katılacak.

KKTC'de devir - teslim töreni
- KKTC'de 2. Cumhurbaşkanı seçilen Mehmet Ali Talat, görevi Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'tan devralacak. Törene, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sivas'ta fidan dikilen alanlarda inceleme yaptıktan sonra 4 Eylül Stadyumu'nda oynanılacak olan Sivasspor-Vestel Manisaspor maçını izleyecek.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 11.00'da 'İpek Yolu Türk İhraç Ürünleri Fuarı' treninin açılış ve uğurlama törenine katılacak.
- Tekirova Beldesi Martı Myra Tatil Köyü'nde Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası'nın düzenlediği seminere, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katılacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Konya'nın Beyşehir ve Derebucak İlçeleri'nde çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Isparta ve Uşak il kongrelerine katılacak.
- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve bazı milletvekilleri tarafından saat 11.00'da TBMM Parlamento muhabirleri ve eşleriyle sohbet toplantısı düzenlenecek.
- CHP Araştırma Komisyonu Başkanı Haşim Oral ve Komisyon üyeleri, saat 11.00'da tekstildeki sorunlarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Manisa'da "IMF Yıkımı Değil, Milli Ekonomi" konulu konferansa ve partisinin il divan toplantısına katılacak.
- AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Geleceğim Beyoğlu-Ak Platform" toplantısı, 11.00-15.00 saatleri arasında CRR'de gerçekleşecek.
- ESP'liler, saat 12.00'de, Taksim Tramvay Durağı'nda, Ankara'da tutuklanan ve halen tutuklulukları devam eden 18 ESP'li ile ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen Geleceğim Bakırköy konulu toplantı, saat 19.00'dan itibaren Crowne Plaza Oteli'nde gerçekleşecek.
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin bölge toplantısına katılmak üzere Afyonkarahisar'a geliyor.
- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, beraberindeki 150 kişilik heyetle Afyonkarahisar'daki Anıtpark önünde bir basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı ve görüşme
- Irak Türkmen Cephesi'nin 10. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, saat 20.00'da Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı tarafından resepsiyon verilecek.
- Ankara Ticaret Odası tarafından saat 13.00'da 'Cadde Arjantin Projesi' kapsamında, '23 Nisan Çocuk Eğlence Panayırı' düzenlenecek.
- Eğitim Sen üye ve yöneticileri, saat 13.30'da Eğitim Sen'in kapatma davası, kadrolaşma, sosyal güvenlik ve kamu personel yasaları ile ilgili 'kalem bırakma' eylemi ve basın açıklaması yapacak.
- Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, saat 11.00'da tarımsal politikalarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı ve bazı dernekler tarafından saat 19.00'da 'Ermeni İftirasında 90. Yıl' konulu panel ve 'Eski Çarıklar-Sarı Gelin' adlı tiyatro oyunu düzenlenecek, Dernek Temsilcileri, saat 10.00'da Ermeni olaylarını anlatan İngilizce, Fransızca ve Almanca mektubu Ankara'daki büyükelçiliklere fakslayacak.
- Gönüllü Eğiticimler Derneği tarafından saat 13.00'da 'Pamuk Prenses ve 7 Cüceler ' adlı tiyatro oyunu sergilenecek.
- Ulusal Kontrasepsiyon ve Üreme Sağlığı Derneği tarafından saat 11.00'da '4. Uluslararası Üreme Sağlığı ve Aile Planlama Kongresi' düzenlenecek.
- TEB 2. Bölge Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından saat 13.00'da '2. Türkiye Geneli Hasta Bilgilendirme Yarışması' düzenlenecek.
- Pirinç Han Antikacılar Çarşısı'nda, Bahar Şenliği kapsamında sanatsal etkinlikler düzenlenecek.
- Tekbir Giyim 2005 İlkbahar-Yaz Kolleksiyonu defilesi, saat 19.30'dan itibaren Crowne Otel'de yapılacak.
- Doğan Hastanesi 1. Kalp Sağlığı Koşusu, saat 11.00'den itibaren, Florya Atatürk Ormanı'nda koşulacak.
- Alperen Ocakları, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Beykoz Çavuşbaşı Köyü Meydanı'nda, saat 13.00'ten itibaren 2 bin gül dağıtacak.
- Irak'a canlı kalkan olarak giden Osman Akkuş isimli vatandaş özde vatandaş sözüne tepki amacıyla Ofis sanat sokağında at ve zırhıyla eylem yapacak.
- Seyhan Belediyesi Bahar Şenlikleri kapsamında sanatçı Uğur Işılak Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'ndan bir konser verecek.
- Kars'ın Kağızman İlçesi'nde Erzurum Atatürk Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Enver Konukçu tarafından 'Tarihin Işığında Ermeni Sorunu' konulu konferans verilecek. Konferansın ardından Çeperli (Kızılveren) köyünde Ermenilerce katledilen 250 vatandaşın bulunduğu toplu mezar başında anma töreni yapılacak.
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından başlatılan deniz ve kıyı temizliği kampanyası kapsamında, Güney Deniz Saha Komutanlığı birlikleri tarafından deniz ve kıyı temizliği yapılacak.
- İzmir İl)ay Durağı'nda, Ankara'da tuti 1. Dünya Harbinde Ermeni Çeteleri Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunacak ve basın açıklaması yapacak.
- Gelin&Damat Fuarı 2005 kapsamında, berberler ve kuaförler şov yapacak.
- İzmir Volksvagen Sevenler Derneği, bazı kuruluşların desteği ile yuvada kalan çocuklar için Volksvagen turu düzenleyecek.
- Eğitim-Sen, sendikalarının kapatılmak istenmesi ile ilgili olarak Konak Eski Sümerbank Binası önünde basın açıklaması yapacak.
- Emekli-Sen Bölge Toplantısı, Genel Başkan Veli Beysülen'in katılımıyla Tepe Kule Kongre ve İş Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
- Yasemin Dalkılıç, Denizcilik Festivali Ofisi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------

TOBB'dan Avrupa Birliği çalıştayı
- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Türkiye'nin AB müzakere stratejisini geliştirmesine yönelik, "Avrupa Birliği'ne Katılım ve Müzakere Teknikleri" konulu toplantı düzenliyor. Toplantı saat 10.00'da Gültepe TOBB Plaza'da başlıyor.

EMD'nin genel kurulu
- Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) İstanbul Şubesi olağan genel kurulu saat 11.00'de Odakule İSO Meclis Salonu'nda yapılıyor.

Evidea konut projesinin tanıtımı
- İdeal Ev Evidea konut projesinin üçüncü ve son etabının tanıtımı ve satışıyla ilgili toplantı saat 12.00'de Ümraniye Yukarı Dudullu Kemerdere Mevkii'nde Evidea Satış Ofisi'nde yapılıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ
---------------------------

Ermeniler Yunanistan'da sözde soykırımı anıyor
- Yunanistan'daki Ermeni diasporası sözde Ermeni soykırımının 90. yıldönümü anma törenleri için biraraya geliyor.

Mandelson Çin tekstil ithalatı konusunda basın toplantısı düzenleyecek
- Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Peter Mandelson, artan Çin tekstil ithalatına birliğin vereceği cevaba ilişkin olarak TSİ 13.00'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

Papa 16. Benedict taç giyiyor
- Papa 16. Benedict bugün Vatikan'da TSİ 11.00'de başlayacak törenle kaç giyecek.

Ermenistan, sözde soykırımı anıyor
- Ermenistan'ın başkenti Erivan'da sözde Ermeni soykırımının 90. yılı anma törenleri yapılacak. Törenlere katılımın daha önceki yıllardan fazla olmasının beklendiği belirtiliyor.

Almanya Savunma Bakanı BAE'ye hareket ediyor
- Almanya Savunma Bakanı Peter Struck, Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etmek üzere bugün ülkeden ayrılıyor. Struck, Salı gününe kadar Özbekistan ve Afganistan'da da temaslarda bulunacak.

SPOR GÜNDEMİ
------------------------------

Futbol
- Süper Lig'de 29. hafta bugün yapılacak 5 karşılaşma ile tamamlanacak. Saat 14.30'da Sakaryaspor - Çaykur Rizespor, Denizlispor - İstanbulspor AŞ, Trabzonspor - MKE Ankaragücü, saat 16.00'da Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor - Fenerbahçe, , Değil, Milli Ekonomi" konulu ksaat 19.00'da Galatasaray - Diyarbakırspor karşı karşıya gelecek.
- Galatasaray Rüya Takımı, sahaya çıkmadan önce Divan City İstanbul'da, Galatasaray Derneği 100. Yıl Komitesi üyeleri ve sponsorlarla öğle saatlerinde bir araya gelecek.
- Galatasaray Kulübü'nün 100. k)ay Durağı'nda, Ankara'da tuturuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Rüya Takımlar' maçında Sarı-kırmızılı takımda forma giymiş eski şöhretler ile görev yapmış teknik adamlar, Ali Sami Yen Stadı'nda Diyarbakırspor maçı öncesi taraftarların karşısına çıkacak. Karşılaşma saat 16.00'da Başkan Özhan Canaydın'ın başlama vuruşuyla başlayacak. Karşılaşmanın ardından Galatasaray'da sembol olmuş eski A milli futbolculara 100. yıl ödülleri verilecek.
- Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi, B Kategorisi ve 3. Lig'de 30. hafta maçları bugün yapılacak maçlarla tamamlanacak.
- Arjantinli minik yıldız Eric Lamela, Türkiye'deki gezilerini sürdürüyor.

Boks
- 20. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, bugün yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek.

Basketbol
- Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olan Şehremini Lisesi Basketbol Takımı oyuncuları, Kalp Kardeşliği Projesi kapsamında kalp hastası çocuklarla biraraya geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber