Terör uzmanlarına yüzde 100 maaş zammı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Ağustos 2011 14:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hükümet Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nda görev alan terör uzmanlarının maaşlarını yetersiz gördü. Terör uzmanlarının maaşlarına yüzde 100 zam yaptı.

Müsteşarlıkta bin 930 lira olan en yüksek maaş 4 bin liraya kadar yükseltilecek

Hükümet, terörle mücadelede koordinasyon sağlamak için kurulan ve çalışmalarını hızlandıran Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nda (KDGM) görev alacak terör uzmanlarının maaşını arttırmak için harekete geçti.

Müsteşarlıkta aylık bin 430 ile bin 930 lira arasında değişen maaş oranın yetersiz görülmesi üzerine çalışma başlatıldı. Kanun Hükmünde Kararname yetkisi ile kurumun personel konusunda da takviye edilmesi planlanıyor.

Özlük haklarındaki düzenleme ile uzmanların kadro derecelerine göre 4 bin liraya kadar maaş alması öngörülüyor. Terörle mücadelede strateji ve politika üretmek amacıyla kurulan KDGM'nin yetkilerinin de genişletilmesi gündemde.

KHK ile KDGM'nin özellikle sivil toplum örgütleri ve stratejik araştırma kuruluşları ile işbirliği yapabilmesinin de önü açılacak.

KDGM böylelikle saha araştırmalarını çok daha etkin yerine getirebilecek. KDGM, terörle mücadelede önümüzdeki dönemde izlenecek stratejiyi kapsamında ise vatandaşları bilgilendirmeye yönelik spot filmler hazırlayacak.

Başta Avrupa ve ABD'de olmak üzere, yurt dışında terör örgütüne destek veren yayın organları, yazarlar ve gazeteciler tespit edilecek. Bu kişilere, terör örgütünün gerçek yüzünün anlatılması sağlanacak. Terör sıkıntısı ile karşı karşıya kalmış ülkelerin tecrübeleri ve çözüm yolları araştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber