Karpuz, kavun ve üzüm fiyatları düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2011 11:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Karpuz, kavun ve üzüm fiyatlarının düşmeye başladığı bildirildi.

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Genel Başkanı Yüksel Tavşan, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bazı meyve ve sebze fiyatlarının kısa süreli de olsa arttığını, ancak piyasada ürünün bol olması nedeniyle fiyatların yeniden gerilemeye başladığını söyledi.

Çukurova bölgesinde karpuz üretiminin bitme noktasına gelmesi nedeniyle fiyatların 1 lira sınırını aştığını ancak diğer bölgelerde yeni ürünün piyasaya çıkmasıyla birlikte fiyatların yeniden düştüğünü belirten Yüksel Tavşan, şunları söyledi:

''Çukurova bölgesinde karpuz üretimi bitmeye başlayınca fiyatlar Ramazanda artış gösterdi. Kilosu 120 kuruşa kadar yükselen karpuz, Ege, Trakya ve İçanadolu bölgelerinde yetiştirilen karpuzların piyasaya girmesiyle birlikte kilosu 60 kuruşa kadar düştü. Kavun ve üzüm fiyatları da yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle ucuzladı. Üzüm fiyatlarının bundan sonra daha da düşmesini bekliyoruz. Kavun fiyatları da daha ucuzlar.''

Yüksel Tavşan, meyve ve sebze fiyatlarında Ramazan ayında yaşanan kısa süreli yükselişin artık son bulduğunu ve fiyatların gerilemeye başladığına dikkat çekerek, ''Talepler bir anda fazla olunca fiyatlar biraz artış gösterdi. Şimdi piyasa doydu. Meyve ve sebze fiyatlarındaki kısa süreli fiyat artışı durdu ve fiyatlar gerilemeye başladı. Soğan ve patates fiyatları da çok uygun. Nevşehir ve Niğde'de yetiştirilen erkenci cinsi patateslerin yakında hasat edilmesiyle birlikte patates fiyatları da ucuzlayacak. Domates ve salatalık fiyatları da şu anda çok ucuz ve fiyatların böyle gitmesi bekleniyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber