19 Ağustos 2011'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2011 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.30'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 14.30'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali'de Mogadişu Havaalanı'ndaki karşılama töreninden sonra Türk Kızılayı'nın kurduğu çadır kampı ziyaret edecek, Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed ile görüşecek, Sağlık Bakanlığı'nın bölgede açtığı sahra hastanesini ziyaret edecek, bölgede çeşitli temas ve incelemelerde bulunacak.

Şehitlerimizi uğurluyoruz

- Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar, Ankara Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenle toprağa verilecek.

- Malatya'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Yüzbaşı Erhan Kındız'ın cenazesi Bursa Ulucami'deki namazın ardından toprağa verilecek.

Bakanların faaliyetleri

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ataköy Sheraton Otel'de saat 20.00'de, İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği'nin geleneksel iftarına katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Antalya'da İmam Hatip Lisesi temel atma törenine ve Hamle Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından verilecek iftara katılacak.

-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya'da çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da çeşitli temas ve incelemelerde bulunarak kışlada askerlerle birlikte iftar yapacak.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kosova ziyareti kapsamında Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Rame Buja ile görüşecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ABD'deki temaslarına devam edecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vefat eden kardeşi Ahmet Eroğlu'nun Afyonkarahisar Şuhut'ta düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Grand Hyatt Otel'de saat 20.00'de, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği'nin vereceği iftara katılacak.

- Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partisinin Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) göre üniversiteye yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden, saat 15.00'da açıklanacak

- "3. Avea Sıra dışı Müzik Konserleri" kapsamında, saat 21.30'da geleneksel Mevlevi sufi müziğinin ustası ve dünyaca ünlü neyzen Kudsi Erguner CerModern'de konser verecek.

- Tüketiciye Koruma Derneği (TÜKODER), İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde saat 10.00'da, ulaşıma yapılan yeni zammın iptal edilmesi için dava açacak.

- İstanbul Bilişim Suçlar ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'nde saat 11.00'de basın açıklaması düzenlenecek.

- CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Balat Mah. Ayvansaray Tokludede Sok. Tokludede Parkı'nda saat 11.00'de, kentsel dönüşüm projesine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenleyecek.

- Suriye Halkı Dayanışma Platformu, ÖZGÜR DER, İHH ve Çeşitli STK Üyeleri, Suriye Halkına deksek amacıyla, Cuma namazı sonrası İstanbul'da Suriye Konsolosluğu önünde toplanarak protesto gösterisi düzenleyecek.

- Türk Eğitim Sen İstanbul Şubesi, Eyüp Sultan Camii Avlusu'nda, kılınacak Cuma namazının ardından terör olaylarını protesto amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenleyecek.

- HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, saat 10.30'da HAK-İŞ Konya İl Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- A Milli Basketbol Takımı, Almanya'da düzenlenen Beko Super Cup basketbol turnuvasında Yunanistan ile karşılaşacak.

- Judo Büyükler Bay ve Bayan Milli Takımı 23-27 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Büyükler Ferdi ve Takımlar Dünya Şampiyonası için yarın Paris'e gidecek. Şampiyonaya Türkiye 7 bayan ve 4 erkek sporcuyla katılacak.

- Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarını Almanya'nın Münih kentinde sürdürüyor.

- Galatasaray yeni sezon hazırlıkları Slovenya'da sürdürüyor.

- La Liga takımlarından Mallorca'dan transfer edilen, İspanyol forvet Daniel Güiza, La Liga'ya dönerek Getafe ile anlaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber