Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ağustos 2011 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta Karadeniz Kıyıları ile Doğu Karadeniz'in aralıklı; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinin (Erzincan Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette; Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (30)

ANKARA: Az bulutlu ve açık (30)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (35)

ADANA: Az bulutlu (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (36)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabahtan itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (23)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (33)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğu kesimleri (Erzincan Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber