Yük treninin 8 vagonu, raydan çıkarak devrildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ağustos 2011 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde boş yük treninin 8 vagonu, raydan çıkarak devrildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Kaza, saat 16.00 sıralarında ilçeye bağlı Derecikören Köyü mevkiinde meydana geldi. Devlet Demiryoları'na ait 34 vagonlu yük treni, Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi'nden aldığı kömürü Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'na boşalttıktan sonra dönüşe geçti. Trenin orta bölümündeki vagonlardan biri, arkasındaki 7 vagonla birlikte virajda raydan çıktı. Vagonlar, yol kenarındaki tarlaya devrildi. Kaza sırasında tarlada köyden kimsenin bulunmaması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Vagonlarda hasar oluşurken, rayların 300 metrelik bölümü de kaza nedeniyle kullanılmaz hale geldi. Kaza nedeniyle Zonguldak- Karabük tren seferlerinin iptal edildiği belirtildi. Raylardaki onarım nedeniyle tren seferlerinin başlamasının 10 günü bulabileceği belirtildi.

Derecikören Köyü Muhtarı Civan Uçar, kazanın meydana geldiği yerde Devlet Demiryolları görevlilerinin 3 gün önce çalışma yaptığını söyledi. Uçar, "Tren viraja girdiğinde ortadaki bir vagon raydan çıktı ve diğer 7 vagonu da düşürdü. Vagonlar tarlada. Bizim sevincimiz o anda tarlada köylülerimizden kimsenin olmaması" dedi.

Kazanın ardından Devlet Demiryolları (TCDD) görevlileri olay yerinde hasar tespit çalışması yaparken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber