4 yıldır beklenen tablo

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Ağustos 2011 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVLETİN ZİRVESİ EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE GATA'DA BULUŞTU

Tabip teğmenler diplomalarını aldı. Başbakan Erdoğan'ın 4 yıl sonra ilk defa katıldığı törenlerde mezun olan askerlerin ve ailelerin coşkusu büyüktü.

Devletin zirvesi, tabip teğmenlerin diplomasını vermek için buluştu. Başbakan Erdoğan, eşinin girişine izin verilmediği 2007'den bu yana gitmediği GATA'daki mezuniyet törenlerine, 4 yıl sonra katıldı. GATA'nın 31. dönem mezunlarına diplomaları GATA Spor Salonu'nda düzenlenen törenle verildi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Erdoğan ?zaman alacak' demişti

2007'den bu yana törenlere katılmayan Başbakan'ın bu yılki törenlere katılması dikkat çekti. 4 yıl önce GATA'da tedavi gören sanatçı Nejat Uygur'u ziyaret etmek isteyen eşi Emine Erdoğan'a izin verilmediğini geçen yıl açıklayan Erdoğan, konuyu en üst düzeyde gündeme getirerek, ?Ne yaptıklarının farkında mısınız?? diye sorduğunu açıklamıştı. Başbakan, ?Dünyanın gelişmiş ülkelerine bakalım, ileri demokraside dünyada nelerin olduğunu görelim. Bu tür zihniyetler de bir gecede değişmiyor. Bir zaman alacak. Ama bütün mesele hep birlikte bu mücadeleyi vermemiz gerekiyor? demişti.

Sohbet ederek töreni beklediler

Törene erken gelen Milli Savunma Bakanı Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Özel, töreni sohbet ederek bekledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün gelmesiyle tören başladı. Abdullah Gül'ün salondakilerden aldığı coşkulu alkış dikkat çekti. Tören sırasında zaman zaman Gül ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ve Başbakan Erdoğan ile de Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın sohbet ettikleri görüldü. Akademi mezunu 4'ü misafir öğrenci 54 tabip teğmen tören süresince esas duruşta bekledi. Heyecanları gözlerinden okunan teğmenler arasında iki bayan teğmen de yer aldı.

Ürdünlü ailenin zılgıtı

Ürdünlü Teğmen Ali Abu Anzeh'in diploması verilirken salondaki yakınları zılgıt çekti. Mezunlar hekim andı içerken, dönem birincisi Hava Tabip Teğmen Adem Aydın yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Aydın'a diplomasını Gül, dönem ikincisi Hava Tabip Teğmen Yavuz Çakır'a Çiçek ve dönem 3.'sü Hava Tabip Teğmen'e de diplomasını Erdoğan verdi.

Devletin zirvesi, GATA Spor Salonu'ndaki törenin ardından Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 23'ü kadın toplam 564 Harbiyeli'nin diploma törenine katıldı. Orgeneral Cemal Tural Stadyumu'nda yapılan törene, kuvvet komutanları ve eşleri ve diğer davetliler de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber