Özel sektör, müdür değil, uzman aranıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ağustos 2011 22:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Şirketler artık müdürden çok ?uzman' personel talep etmeye başladı. Deneyimli ve bilgili personel arayan sektörlerin başında ise inşaat, tekstil ve finans geliyor.

TÜRKİYE'DE yıllardır söylenen ?iş var ama eğitimli eleman' yok sözü, istatistiklerle teyit edildi. Şirketler, üst düzey yönetici ve müdür ihtiyacından çok eğitimli ve deneyimli uzman talebinde bulunuyor. Verilere göre, en çok ilan yayınlanan bölüm satış, en çok ilan yayınlanan pozisyon ise uzman oldu. İnsan kaynakları uzmanlarının verilerine göre, Ağustos ayında eleman ve iş arayanların sayısında Temmuz ayına oranla yüzde 10 artış yaşanırken, Ağustos ayında 34 bin 197 kişi için ilan veren iş dünyasında ilk sırayı ise perakende sektörü aldı.

En çok perakende eleman istiyor

İş bulma platformu Secretcv.com'un Ağustos ayı istatistiklerine göre ilan sayısında Temmuz ayına göre yüzde 10 artış yaşandı ve 11 bin 399 ilanla 34 bin 197 eleman arandı. Perakende ve mağazacılık, en çok eleman arayan sektörler arasında lider olurken, tekstil ikinci sırada yer aldı. İlanların bölge sıralamasına bakıldığında ise eleman ilanlarının yüzde 6'sı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden olurken, Karadeniz'den gelen ilanların toplam içindeki payı ise yüzde 5'te kaldı. Marmara ise Ağustos'ta yayınlanan ilanlarda her zamanki gibi yüzde 52 ile yine liderliği bırakmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber