Başbakan Erdoğan'dan, bayram namazı çıkışı açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2011 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'e-muhtıranın' Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden kaldırılması hakkında, "Olması gerekeni yerine getirdikleri için kendilerini kutluyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, bayram namazını Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde kıldı. Erdoğan cami çıkışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 27 Nisan e-muhtırasının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın resmi internet sitesinden kaldırılmasına değinen Erdoğan, "TSK'nın şu andaki yönetiminin, özellikle değişim dönüşüme demokratik anlamda bakışını değerlendirmesi bakımından çok önemliydi. Biz bu arzumuzu daha önceki yönetime de ilettik. Fakat onlar nedense bu adımı atamamıştı. Ama şu andaki Türk Silahlı Kuvvetleri yönetimi, Genelkurmay başkanlığımız bu adımı atmıştır. Dolayısıyla olması gerekeni yerine getirdikleri için kendilerini kutluyorum" diye konuştu.

GAZETECİLER BAŞBAKAN ERDOĞAN'I SORU YAĞMURUNA TUTTU

Başbakan erdoğan : Öncelikle tüm milletimizin ramazan bayramını tebrik ediyorum. Ramazan Bayramı'nın milletimiz, islam dünyası ve tüm insanlık için barışa, hayırlara, berekete vesile olmasını diliyorum. Bu vesile ile bu ramazana bildiğiniz gibi dünya çok sıkıntılı bir şekilde girerken Türkiye olarak bizler de özellikle terör belası ile birlikte girdik. Temenni ederim ki bu belayı da milletçe en kısa zamanda defetme imkanını yakalarız. Bunun için tüm gayretimiz devam edeceği gibi en önemli gayret milletçe terörle aramıza koyacağımız bariyerler, duvarlar olacaktır. Bunu dayanışma içerisinde yaparsak bu süreci daha da hızlandıracağımıza inanıyorum. Bu vesile ile bu bayram bizim değerlerimiz silsilesi içerisinde bir fıtır bayramıdır ve herkes ailece bunun gereğini yerine getirdi. Somali'de tabi Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın da başlattığı kampanya ile, STK'ların başlattığı kampanyalar ile Başbakanlığımızın başlattığı kampanya ile TİKA'nın yaptığı yardımlarla Somali'nin alt yapı üst yapısıyla ilgili atmamız gereken adımların olduğunu biliyoruz. Bunu özellikle ifade ederken bir şeyi söylemek istiyorum.

Biz Somali'ye yabancı değiliz. Somali için yeni bir bizim tarihten gelen Somali ile bir birlikteliğimiz beraberliğimiz var. Çünkü Türkiye olarak Osmanlı bakiyesi bir ülke olduğumuzu değerlendirdiğimizde Somali'de olanı görmemek mümkün değil. Gidip gördüğümüzde hali yaşadık. Orası anlatılamaz ve anlaşılamaz. Ancak görüldüğü zaman ki biz sadece merkezi gördük, bunun Kenya sınırında kamplar var oralar daha kötü. Bu Türk'ün, Türk Milleti'nin bir çok yerde olduğu gibi, Pakistan'da, Srilanka'da, sel afetinin olduğu bölgelerde nasıl elimizi uzattıysak, inanıyorum ki Somali'ye de bu şekilde elimizi uzattık, uzatıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız bugün de kampanyasını sürdürdü tüm camilerde.

Libya'daki gelişmeleri de sıcak takiple sürdürüyoruz. Perşembe Cuma günleri buralarda toplantılarımız olacak. Bizler Libya temas grubunun dönem başkanı sıfatı ile toplantıları burada yaptık. Yarın Paris'te yine yüksek düzeyli bir toplantı yapılacak ve ardından New York'ta zirve yapılacak ve bu zirve ile birlikte öyle zannediyorum ki Libya konusunda atılacak adımlar olgunlaşacak.

Diğer yanda Suriye bizim için çok çok önemli. Akrabalık bağlarımızın olduğu Suriye bizim için çok önemli. Suriye'de ne yazık ki kan durmuyor. Hükümet sivil halkın üzerine ne yazık ki silahlarla, toplarla tanklarla saldırıyor. Bu da üzücü bir gelişme. Yemen Bahreyn, Mısır, Tunus buralarda da demokrasi özlemi var. Temennim odur ki dünyanın bu değişim dönüşümü yaşadığı süreç içerisinde otokratik yapılardan demokratik yapılara geçiş çok daha sağlıklı bir şekilde cereyan eder ve insanlara bedeli ağır olmaz.

Ben bu vesile ile Ramazan Bayramı'nın tekrar barışa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

BAYRAM DA NE YAPACAKSINIZ?

Dün ayrıca gerek GATA orada mezun olanların mezuniyet törenine katıldık. Sonra Kara Harp Okulu'nunun mezuniyeti. Bugün burada Zafer Bayramı kutlamaları sebebile buradayız öğleden sonra Deniz Harp Okulu'nun, Hava Harp Okulu'nun mezuniyet törenleri var İstanbul'a gideceğiz.

E MUHTIRA'NIN KALDIRILMASI

Biz değişim dönüşümü demokratik anlamda bakışını değerlendirmesi bakımından önemliydi. Biz bu arzumuzu daha önce ifade etmiştik onlar bu adımı atamamıştı. Ama şuanki Genelkurmay Başkanımız bu adımı atmıştır. Olması gerekeni yerine getirdiği için ben kendisini kutluyorum.

Şimdi o açıklamaların içerisinde bir çok şeyler var. Özeleştiriler var, daha değişik bazı ifadeler var. Bunların üzerinde bir siyasetçi olarak, değerlendirmesini yapacak olan kuruluşlar vardır gereğini yapacaklardır.

Kılıçdaroğlu'nun eleştiri ve hakaretlerini takip edemiyorum kusura bakmayın.

Bu da yine az önce söylediğim gibi bu değişim sürecinin önemli bir adımıdır. Sağolsun burada yine Genelkurmay Başkanımızın böyle bir teklifi geldi, kendileri genelge karşısında çok daha olgun, güzel bir teklifle geldiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu yerinde buldu. Bugünkü tebligat bu şekilde yapılmış olacak' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber