PKK, Tunceli'de halı sahada top oynayan polislere saldırdı: 2 şehit 8 yaralı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Eylül 2011 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teröristler Munzur Çayı'nın kıyısındaki halı sahaya üç koldan ateş açtı. Güvenlik için saha çevresinde bulunan polisler bir saldırganı öldürdü

Celi merkezde Munzur Çayı kıyısında yer alan etrafı tel örgülerle çevrili halı sahada futbol maçı yapan silahsız polis memurlarına dün akşam saat 21.40'ta uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda bir komiser ile onu saha kenarından izleyen öğretmen eşi olay yerinde şehit oldu, 3'ü ağır 8 polis memuru da yaralandı.

GASP ETTİKLERİ ARAÇLA GELMİŞLER

Teröristlerin bir araç gaspederek halı sahaya geldikleri ve üç koldan ateş açtıkları öğrenildi. Maç yapanları korumak için çevrede güvenlik alan polislerin çatışmada bir teröristi öldürdüğü belirtildi. Yaralı polis memurları Tunceli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Halı sahaya saldırı düzenlendiği saatte, Tunceli Merkez Esentepe ve Alibaba Mahallesi'nde bulunan özel harekat noktalarına da teröristler tarafından eş zamanlı taciz ateşinde bulunuldu. Halı saha ve koruma noktasına yönelik iki ayrı saldırı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. Munzur Vadisi'ne doğru kaçan teröristlerle sıcak temas sağlandı. Saldırılar nedeniyle kentte büyük panik yaşandı. Kaçan PKK'lıların bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alındı. Vali Mustafa Taşkesen, ağır yaralılardan ikisinin helikopterle Elazığ'a sevk edildiğini söyledi. Taşkesen, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 4 ya da 5 kişi olduğunu söyledi. Yaralı polislerden birinin adının Şehit Mehmet Yalçın olduğu öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştiren terörist grupla Tunceli'de önceki gün jandarma teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu ve Uzman Çavuş Bekir Erciyes'i şehit eden grubun aynı olduğu tahmin diliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber