Cep'te temassız ödemeyle inovasyon dalında ödül aldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Eylül 2011 09:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Cep telefonu operatörü Avea, temassız ödeme tarafında geliştirdiği yeni nesil ürünüyle ödül aldı.

Şükrü Andaç

Avea, Garanti Bankası işbirliği, Mastercard ve Gemalto'nun desteğiyle geliştirdiği kısa mesafede cihazların birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan NFC teknolojisini destekleyen BonusluAvea uygulamasıyla İngiltere'de Best Business Awards'tan ?en iyi inovasyon? ödülüne layık görüldüğü. Şirketten yapılan açıklamada, BonusluAvea'nın kullanıcılarına banka veya kredi kartı taşımadan sadece cep telefonlarıyla temassız alışveriş yapabilme olanağı sağladığı, projenin Aralık 2011 itibariyle hayata geçmesinin planlandığı belirtildi.

Best Business Awards Jüri Başkanı Andrew Areoff, Avea'nın geliştirdiği bu yeni teknolojinin, mobil telefon kullanıcılarını yeni bir telefona ihtiyaç duymadan temassız ödeme sistemine taşıyan önemli ve büyük bir yenilik olduğunu ifade etti. Areoff, ödülün de BonusluAvea'ya sahip olduğu bu önemli özellikler doğrultusunda verildiği noktasının altını çizdi.

Ödüllere devam mesajı...

Mobil teknolojilerdeki ilkleri gerçekleştirmenin, Avea'nın ana hedeflerinden biri olduğunu belirten Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Yardımcısı Hakan Kaplan da şöyle konuştu: ?İnovasyon ödülü bizim için çok anlamlı. Avea olarak, geliştirdiğimiz ürün ve katma değerli servislerle sektörün inovasyon liderliğini üstleniyoruz. Sektörü büyütmek ve mobil teknolojilerin kullanımını artırmak için geliştirdiğimiz yeni teknolojiler ile daha nice ödüller alarak sektörün referans noktası olmaya inancımız tam.?

Toshiba tablet bilgisayarda inceliğe oynadı

Japon Toshiba, tablet pazarındaki yeni serisinde bu kez inceliğe oynadı. Apple iPad'e karşı piyasada en etkili rakip konumundaki Android tabanlı tablet PC modelleri içinde ?en ince' kozunu oynayan Toshiba, 10.1 inch modelindeki AT200 adlı serisinde 7.7 milimetre kalınlııa kadar indi.

Toshiba yeni model cihazı 2011 yılının dördüncü çeyreğinde Türkiye ile birlikte Avrupa bölgesinde satışa çıkaracak. Mikro USB, mikro-SD, Wi-Fi ve Bluetooth özelliklerini içinde barındıran ürün, ön ve arkadaki HD kameralarla video tarafında iddiasını ortaya koyuyor.

1.2 GHz hızında

* Android 3.2, Honeycomb işletim sistemi

* Yüksek çözünürlüklü 10.1 inch LCD ekran

* LED arka ışıklı çoklu dokunmatik destek

* 1.2GHz hızında işlemci

* 1GB RAM

* 64 GB'a kadar dahili bellek

* GPS, 3D İvmeölçer, elektronik pusula

* 5.0 Megapiksel kamera

* Stereo hoparlörler

* Ağırlığı, 558 gram

Google Başkanı Schmidt: Motorola'yı 17 bin patenti için almadık

Google'ın sürpriz bir şekilde 12.5 milyar dolara satın aldığı Motorola operasyonunu değerlendiren Google Başkanı Eric Schmidt, şirketi sadece elinde tuttuğu patentler için değil mobil operasyon tarafındaki iddiasını da değerlendirerek aldıklarını söyledi.

?Patentlerden çok daha fazlasını yapacağız? diyen Schmidt, Motorola ekibinin yaratıcı mobil ürünler üzerinde çılaştığını, bunların önümüzdeki dönemde piyasaya çıkmaya hazırlandığını ifade etti.

Motorola, mobil tarafta cep telefonu ve tablet bilgisayar işinde geride kalmış olmasına karşılık elinde tuttuğu 17 bin patent ile endüstrinin önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Bu alımı değerlendiren pek çok analist, Motorola'nın bu alımı sadece patentler için yaptığı yönünde yorumda bulunmuştu.

Bu arada Schmidt, Apple'da CEO'luğu bırakan Steve Jobs'la ilgili olarak da, ?Steve Jobs hiç şüphesiz son 50 yılın en iyi performans gösteren CEO'suydu? diyerek, Jobs'un Apple'ın başarısındaki katkısına vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber