Öğrenciler hasarlı konutları bir telefonla öğrenebilecek/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2011 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kiralamayı düşündükleri binanın hasarlı olup olmadığını bir telefonla öğrenebilecek.

Geçmiş yıllarda depremden kalan hasarlı ve güvensiz konutların il dışından gelen öğrencilere kiraya verilmesi SAÜ'yü harekete geçirdi. Kayıt yaptıran her öğrenciye ?Yerleşmeyi planladığınız ev veya yurt depreme dayanıklı mı' başlığı altında uyarıcı bir broşür veriliyor.

Broşürde öğrencilere kalmayı planladıkları binaların hasarlı olup olmadığını öğrenmeleri, ayrıca hasarsız ve 1999 depreminden önce projelendirilmiş 4-5 katlı binanın yeni deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığının bina sahibine sorulması isteniyor. Bina ile ilgili bilgilere ulaşılamadığı taktirde 0 (264) 295 54 21 numaralı telefondan bilgi alınabileceği belirtiliyor.

SAÜ'de kayıtlardan sorumlu Melek Gürel, kayıt yaptıran her öğrenciye görevli tarafından mutlaka uyarıcı broşürün verildiğini söyledi. Gürel, öğrencilerin bu broşürde yer alan telefon numarasından kiralayacakları binanın hasarlı olup olmadığını sorgulayabileceklerini kaydetti. Gürel, ?Bu telefon arandığı veya bu iş için görevlendirdiğimiz Zeynep Selvi'nin [email protected] mail adresinden bilgi talep edildiği taktirde hasarlı ve güvensiz konutların mahalle mahalle ve sokak sokak daire numaralarına kadar bilgilerini verebiliyoruz. Bu şekilde öğrencilerimiz kiraladıkları yurt ya da binanın güvenli olup olmadığını öğrenebiliyor.? diye konuştu.

ÖĞRENCİLER UYGULAMADAN MEMNUN

Öğrenciler ise uygulamadan memnun. Çevre Mühendisliği Bölümü'ne kayıt yaptıran Çağrı Yıldız, 1999'da Sakarya'da bir deprem olduğunu belirterek, ?Bu broşür bize oturduğumuz binaların güvenli olup olmadığını öğrenmemizi sağlayacak. Güzel bir uygulama." dedi.

Jeofizik Mühendisliğ'ne kayıt yaptıran Gürkan İlişen de uygulamadan memnun olduğunu dile getirerek, ?Buradaki numara bize büyük kolaylık sağlayacak. Bu numarayı kesinlikle arayacağım ve kiralayacağım binanın depremde hasır görüp görmediğini, dayanıklı olup olmadığını öğreneceğim.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber