Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Alnımı sana öptürmem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2011 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan "Hücumbotlarımızı Gazze'ye gönderirse alnından öperim" diyen Kılıçdaroğlu'na, "Tertemiz alnımı o lekeli dudaklarına sürdürmem" yanıtı verdi

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "hücumbotlarımızı Gazze'ye gönderirse alnından öperim" sözlerine sert yanıt verdi. "Kusura bakma ben bu tertemiz alnımı, senin o lekeli dudaklarına sürdürmem" diyen Erdoğan, CHP liderine "Lanetli dudaklarını İsraillilere sakla" uyarısı yaptı. Kayseri'de sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası yetkilileriyle, konakladığı Mirada Del Lago Otel'de bir araya gelen daha sonra da Kayseri şehir hastanesi temel atma törenine katılan Erdoğan, şu mesajları verdi:

OBAMA'YA SERZENİŞ

Anamuhalefet partisinin Genel Başkanı çıkıyor, İsrail'in avukatlığını yapıyor. Sana mı kaldı bu iş? Bırak orada zaten Türkiye'ye vurmak isteyen var. Sen de mi aynı şeyi yapıyorsun. Onun avukatlığını yaptığın zaman oylarını artacağını mı zannediyorsun veya sana onun bir güç katacağını mı zannediyorsun. 'Gemiyi, hücumbotlarımızı vesairemizi Gazze'ye götürürse alnından öperim' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, biz bu ak alnımızı senin lanetli ağızlarına, dudaklarına terk etmeyiz. Zaten senin o öpücüklerine de çok ihtiyacımız yok, sen onları İsraillilere sakla. Kusura bakma ben bu tertemiz alnımı, senin o lekeli dudaklarına sürdürmem. Buna ihtiyacımız yok, biz yaptığımız işi niçin yaptığımızı biliriz.

Somali'ye gidiyoruz, onun da esiyor arkasından ben de gideceğim Somali'ye diyor. Şaşıyor yolu Kenya'ya gidiyor. Aramızdaki fark bu. Kenya'dan selam gönderiyor.

Orada 9 tane insanımız şehit ediliyor ve onlardan bir tanesi de Furkan Doğanımız. Kayserili. İçinizden biri ve üstelik Amerikan vatandaşı ve 35 mermi bu insanlarımızın vücudundan çıkıyor, beş tanesi Furkan'dan ve bir tanesi de ne yazık ki çok çok yakın bir mesafeden santimlerle söylüyorum kaşı ile gözü arasında ve ben bunu Amerikan Başkanı Sayın Obama'ya da söyledim. Türk olduğu için mi kendi vatandaşınıza sahip çıkmıyorsunuz? Cevap veremedi. Onun hukukunu korumak da sizin göreviniz değil mi?

MHP'nin Genel Başkanı çıkıyor, 'Somali ile şurayla burayla uğraşacağına PKK ile uğraş' diyor. Bunların ne kadar küçük düşündüğünü görebiliyor musunuz? Biz büyük bir devletiz, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın bakiyesi üzerine kurulmuş bir devletiz. Bizi öyle küçük, kısır bir zihniyetle tanımlamaya Sayın Bahçeli senin gücün yetmez, buna müsaade etmeyiz. Türkiye terörle mücadele ederken de uluslararası arenada da cansiperane hukuk mücadelesi verirken de muhalefet liderlerimiz sağ sola hala zehirli sözler saçıyor. Siyaset arenasına paraşütle inenler, bizi de milletimizle aramızdaki kalbi bağı asla anlayamazlar. Türkiye'yi Tel- Aviv zaviyesinden bakanlar bu milletle aralarındaki mesafeyi kapatamazlar. Onlar Gazze'ye de, Somali'ye de, Suriye'ye, Libya'ya, Türkiye'ye ve dünyaya da ya Tel -Aviv üretimi gözlüklerle ya da 1940 model demode fikirlerle bakıyorlar. Aramızdaki fark bu.

(Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yle ilgili CHP'nin ortaya attığı iddialar) Birileri Haseki başkana çok takıldılar ama çarpıldılar değil mi? Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Daha çıkmadı çıkacak aheste aheste.

PAZARLIK YAPTI

Erdoğan, kurulacak olan Şehir hastanesinin yapım süresiyle ilgili müteahhitlerle pazarlık yaptı. İtalyan ortaklı müteahhitlik şirketi temsilcileriyle konuşan Erdoğan 3 yıl yerine 2 yılda bitirilmesini istedi.

'ZATEN ZİRVEDEYİZ'

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki programına Erciyes'te zirveye çıkarak başladı. Konakladığı Mirada Otel'den korumalarıyla birlikte ayrılan Erdoğan, 2650 metre rakımlı kayak pistinin inşaatına çıktı, Karakulak tepesindeki Öksüzler şantiyesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan, Gazetecilerin zirveyle birlikte fotoğrafını çekerken, "Şurada durur musunuz, zirveyle birlikte çekeceğiz" talebine esprili bir dille "Biz zaten zirvedeyiz" yanıtı verdi. Erdoğan, şantiyede çalışan işçilerle de sohbet etti. İşçilere memleketlerini soran Erdoğan, "Sivas" yanıtını alınca "Uzak değil mi?" diye sordu. Erdoğan, inşaat alanındaki gondola binerek gazetecilere poz verdi. Erdoğan zirveye korumalarının kullandığı GMC Yukon marka jeeple çıkarken, araca 0002 yerine sivil plaka takıldı. Erdoğan, zirveye çıkarken yoğun güvenlik önlemleri alındı, havadan da emniyete ait helikopterle takip edildi.

BAKAN LİEBERMAN GERİ ADIM ATTI

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, dün İsrail'in Yedioth Ahronot gazetesinin Türkiye'ye karşı bazı planların hazırlığı içinde oldukları yolundaki haberiyle ilgili açıklama yaptı. Kanal 2 televizyonuna çıkan Lieberman'a, gazetede yayımlanan haberin doğru olup olmadığı soruldu. Haberin doğru olmadığını söyleyen Lieberman'a, bu kez, ''Peki (Dışişleri'nde) böyle şeyler konuştunuz mu?'' sorusu yöneltildi. Lieberman, bu soruya, "Dışişleri Bakanlığı'nda her gün yüzlerce fikir tartışma konusu edilir'' yanıtını verdi. Bunun üzerine, "Açıkça söyleyin, PKK'ya silah vs. sağlama gibi, yardım etme konusu konuşuldu mu?'' sorusu geldi. Lieberman, soruya bu kez "Hayır, kesinlikle konuşulmadı'' karşılığını verdi.

BİR AÇIKLAMA DAHA

Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada ise , "Başbakan ve hükümeti, gerginliğin artması durumunda atılacak değişik adımları teorik olarak ele almışlardır." denildi. Yedioth Ahronoth gazetesi önceki günkü haberinde Lieberman'ın Türkiye'yi "cezalandırmak" amacıyla plan yapmaları için bir ekip kurduğunu yazmıştı.

HAARETZ: İSRAİL İÇİN SİYASİ TSUNAMİ SİNYALİ

Haaretz gazetesi, İsrail'in geçmişte yakın müttefikleri İran, Türkiye ve Mısır'a karşı İsrail'in yalnız bırakıldığını belirterek, Netanyahu'nun İsrail'in Suudi Arabistan ve diğer Körfez Ülkeleri ile yakın olabilmeyi ve Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya ile bağlarını güçlendirerek Türkiye'yi engellemeyi umut ettiğine dikkat çekti. Aluf Benn imzalı haberde, Filistin'in bağımsız bir devlet olarak tanınmasından önce siyasi krizlerin bir gerçek olduğuna dikkat çekilerek, Birleşmiş Milletler'de bir Filistin devletinin tek tarafılı tanınmasından önce İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın tahmininin gerçekleşmesi siyasi tsunami olarak nitelendirildi. Haberde İsrail'in Erdoğan'ın yükselişine ve Mübarek'in düşüşüne engel olamayabileceği de belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber