Yabancı doktorlar, eğitim için Türkiye'ye geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2011 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde top eğitimi alan 35 Gürcistan uyruklu doktor ve adayı eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Sağlıkta ve sağlık eğitiminde bölgesel işbirliği kapsamında Gürcistan Tiflis Üniversitesi ile imzâlanan işbirliği protokolü çerçevesinde Gürcistanlı 35 öğrenci ve 6 uzmanlık öğrencisi OMÜ Tıp Fakültesi'nde yaz stajını başarı ile tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Dekanlıkta düzenlenen törende doktor adaylarına ve doktorlara sertifikaları verildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, Gürcistanlı öğrencilerden önce de Azerbaycanlı öğrencilerin sertifikalarını alarak ülkelerine döndüklerini, Orta Asya, Kafkaslar ve Balkan ülkeleri ile sağlıkta bölge çapında işbirliğimizin, artarak devam edeceğini söyledi.

Tiflis Üniversitesi Tıp Fakültesi Dış İlişkilerden Sorumlu Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Omar Samushia, başarılı bir yaz stajı geçirdiklerini ve ülkelerine çok memnun döneceklerini ifade etti. Bu arada, öğrencilerle birlikte gelen 6 asistan çeşitli anabilim dallarında 6 ay sürecek eğitimlerini sürdürecek.

MUSTAFA DÖVER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber