İnce: Milli Egitim Bakanlığının 'Milli' kısmı tarih olmuştur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2011 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) konusunda, ''Milli Egitim Bakanlığının 'Milli' kısmı tarih olmuştur'' dedi.

İnce, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazetede yayınlanan KHK ile Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un tümüyle değiştirildiğini ifade etti. Önemli bir kanunun KHK ile değiştirilmesini, ''Meclisin devre dışı bırakılması'' olarak değerlendiren İnce, ''Hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde 2002 yılından beri yürüttüğü özel politikanın finali olmuştur'' görüşünü savundu.

İnce, kanunun getirdiği yenilikler ne olursa olsun, yürürlükten kaldırılan yasanın Bakanlığın görevlerini düzenleyen 2. maddesinin a fıkrasını da kaldırdığını vurguladı.

İnce, şunları kaydetti:

''Artık adı 'Milli' olan bakanlığın milli bir görevi olmayacağı bu hükmün çıkarılmasıyla ilan edilmiş bulunuyor, Yine kanunun b fıkrasında yer alan Milli Eğitim Bakanlığının 'eğitim öğretimin her kademesi için ulusal politika ve strateji belirlemesi' hükmü, kaldırılan maddeyi karşılamayacaktır. Çünkü, kaldırılan fıkra, belirlenecek politikanın sınırlarını açıkça çizmektedir. Yeni düzenleme ile bu sınır kaldırılmıştır.

Eski Kanunun 5 maddesinde, Bakana, bakanlık hizmetlerinin 'milli güvenlik siyasetine' uygun olarak yürütülmesi görevi verilmişti. Bu ibarenin kaldırılmış olması dikkat çekicidir. Aynı biçimde eski kanunda Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün görevleri arasında yer alan 20. maddenin a fıkrasında 'Türk milli kültürünün dış ülkelerde korunması, tanıtılması ve yaygınlaştırılması ile ilgili eğitim ve öğretim hizmetlerini düzenlemek' hükmü de kaldırılmıştır. Bu ve buna benzer değişiklikler gösteriyor ki Milli Eğitim Bakanlığının 'Milli' kısmı tarih olmuştur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber