BOTAŞ'ta isyan gibi istifa: EPDK'dan bıktım gidiyorum

Haber Giriş : 28 Nisan 2005 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Bilgiç, iki yıldır sürdürdüğü görevinden, ?Enerji Piyasası Üst Kurulu'ndan (EPDK) bıktım, gidiyorum' diyerek istifa etti. Enerji Bakanı Hilmi Güler'e görevi 1 Haziran'da bırakmak istediğini bildiren Bilgiç, istifasını doğrularken, özellikle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nu (EPDK) hedef alan zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

ŞİFAHİ İSTİFA:

İstifasını henüz yazılı olarak sunmayan şifahi olarak ileten Bilgiç, Enerji Bakanı Güler'den, ?Hiç olmazsa Bakü-Tiflis-Ceyhan açılışını bekleseydi' yanıtını aldı. Yorulduğu ve yurt dışına gitmek istediği yanıtını veren Bilgiç'in Bakanlığın ikna çabalarına karşı ayrılmakta kararlı olduğunu orta koyduğu öğrenildi. Bilgiç, istifa haberini doğruladı. Haziran'da 25 ayının dolacağını kaydeden Bilgiç, göreve gelirken kendisine iki yıl süre verdiğini sürenin de dolduğunu söyledi.

EPDK'YA ÇATTI:

İstifaya götüren soruları da anlatan Bilgiç, EPDK'ya çok sert tepki gösterdi. ?EPDK'nın vurdumduymazlığını, BOTAŞ'ı yok etme girişiminin sonu gelmiyor. EPDK'nın her kararı ayrı darbe' diyen Bilgiç, iletim ve taşıma tarifi onayları sanayiye dağıtım yapılamaması kararlarını örnek gösterdi. EPDK'nın bu kararlarının yasa gereği olmadığını kaydeden Bilgiç, ?Aldıkları kararlar BOTAŞ'ı küçültme değerini sıfıra indirme yok etme girişimi EPDK yüzünden tasviyeye gidiliyor' dedi.

KİM OLUYORSUNUZ DİYOR:

Dünyanın hiçbir ülkesinde aynı statüdeki kuruluşların BOTAŞ'ın tabi tutulduğu yaklaşımlarla karşılaşmadığını ifade eden Bilgiç, sıkıntılarını EPDK Başkanı Yusuf Günay ile konuşup konuşmadığı sorusuna karşılık ?Kaç kez konuştuk. ?Biz yetkiliyiz, siz kim oluyorsunuz' diyor' yanıtını verdi. BOTAŞ'ın tabi olduğu yasal düzenlemelerin de geçersiz oluduğuna işaret eden Bilgiç, ?Hem frangaya vur, hem ?Niye performans göstermiyorsun' de. Geçen yıllarda 200 kilometre hat yapılmış, şimdi aynı personelle 2 bin kilometre yapılıyor. 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname bu iş için yeterli değil. BOTAŞ'a Ereğli gibi bir statü gerekli' dedi.

OPERASYONLA İLGİSİ YOK:

Bakanlık bürokratları ile anlaşmazlığının kendisini istifaya yönelttiğini yalanlayan Bilgiç, Beyaz Enerji 2 Operasyonunun da kararı ile hiç bir ilgisi olmadığını söyledi. Operasyon kapsamında tutuksuz yargılanan ve görevden uzaklaştırılan yardımcısı Fuat Celepçi'ye yine sahip çıkan Bilgiç, ?Sukutu hayale uğramadım. İtimadımı yitirmedim. Arkadaşlar yıllarca tecrübe kazanmışlar. Bunu bir kalemde silemezsiniz' diye konuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber