Bakan şahin: Yoksulluğu yeniden tanımlayacağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2011 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye'deki yoksulluk kavramını baştan aşağıya değiştirecek bir çalışma içersinde olduklarını söyledi.

Gaziantep'te incelemelerde bulunan Şahin, "TÜBİTAK ile beraber bütünleştirici sosyal yardımlaşma dediğimiz yeni bir sistemi hayata geçiriyoruz ve yıl sonunda tamamlanmak üzere yoksulluğu yeniden tanımlıyoruz.'' dedi. Bakan Şahin, yeni uygulamayla ilgili şu bilgileri verdi; ?TÜBİTAK ile beraber, bütünleştirici sosyal yardımlaşma dediğimiz yeni bir sistemi hayata geçiriyoruz. İnşallah yıl sonunda tamamlanmak üzere yoksulluğu yeniden tanımlıyoruz. Gıda yoksulluğuyla beraber yoksulluğu puanlıyoruz. Kalıcı yoksulluğun tanımıyla geçici yoksulluğun, yoksulluk istihdam bağlantısının oluştuğu yeni bir modele geçiyoruz.?

12 katrilyonluk büyük bir bütçeyi daha verimli hale getirmek için gayret gösterdiklerini aktaran Şahin, "Daha düzenli yardım mekanizmalarını nasıl oluşturabiliriz, proje odaklı bu parayı nasıl kullanabiliriz şeklinde de hem TÜBİTAK ile yaptığımız işbirliğimiz hem genel müdürlüğümüzün sahada yaptığı çalışmalardan dolayı kendi bünyesinde oluşturduğu yeni bir yasal altyapı da var.? açıklamasını yaptı.

Ankara'da oturup Doğu ve Güneydoğu ile ilgili planlama yapmak istemediğini ısrarla vurgulayan Şahin, bölgede terör sorununun çözümünde yalnızca güvenlik boyutu değil, özgürlük alanlarını genişletmenin ve sosyal politikaların da çok önemli olduğunu vurguladı. Şahin, yoksullukla mücadelede, Doğu ve Güneydoğu'yu bölge açısından önemli bir sosyal politika alanı olarak gördüklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber