Diyarbakır, boykota uymadı, okullar doldu

Haber Giriş : 19 Eylül 2011 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından eğitim-öğretim yılının protesto edilmesi için okulların boykot edilmesi çağrısına Diyarbakırlıların uymayarak çocuklarını okula gönderdiğini söyledi.

DTK tarafından 2011-2012 eğitim-öğretim yılının protesto edilmesi için 19-23 Eylül tarihlerinde okulların boykot edilmesi çağrısı yapılmıştı. Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Diyarbakırlılar bu çağrıya uymayıp, ilk günde çocuklarını okula göndererek DTK'nın çağrı sına uymadı. Geçen yıl da buna benzer bir takım olayların cereyan ettiğini belirten Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bu tür olumsuzluklara Diyarbakırlıların prim vermediğini söyledi. Vali Toprak, "Geçen yıl da bir takım eğitim öğretim yılını kesmek, çocuklarımızın geleceğine ipotek koymak, çocuklarımızı kendi yanlış emellerine alet etmek isteyenler oldu. Görüldüğü gibi Diyarbakır ilinde okullarımız açıldı ve cıvıl cıvıl. Bu beyhude davranış içinde olanlar, bu çocukların geleceğini karartarak, kendi kötü emellerine götü rmek isteyenler yanlış yoldalar. Bir kez daha uyarıyorum, kendinizi kaybetmeyin. Bu çocukları, kendinizi kaybederek yanlış yollara sürüklemeyin. Diyarbakır 2011-2012 eğitim öğretim dönemine iyi bir şekilde her yıl olduğundan daha heyecanla ve gelecekten beklentileri olarak girmiştir. Bu konuda birilerinin şu veya bu şekilde okula gitmeyin, uzak kalın, eylem yapın çığlıkları bir sonuç vermemiş tir. Bunu burada görüyoruz. Birileri artık kendi hak ve hukuklarını koruma adına yola çıkarak vatandaşlarımızın geleceklerini karartamayacaktır" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN CAHİL KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Vatandaşların yanlışın nerde olduğunu gördüğünü belirten Vali Mustafa Toprak, ülkenin geleceği olan çocukların cahil kalmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Vali Toprak, "Onlar istiyor ki çocuklarımız cahil kalsın ve onları yanlış, çetecilik, teröristlik faaliyetlere y önlendirsinler. Bizler devlet kurumları ve aileler olarak hep birlikte çoluk çocuklarımızın geleceğe taşınması için, geleceklerinin kararmaması için özveri gösteriyoruz. Birilerinin gündemi meşgul etmek için, gelecekte kendilerine yer edinmek i çin yaptıkları olumsuz, yanlış davranışların içine Diyarbakır'ı sokamıyorlar ve sokamayacaklardır. Diyarbakır halkına gösterdikleri metanet ve özveriden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ABDULKERİM KANTARCIOĞLU-AYDIN YORAT


Hakkari'de öğrenciler ders başı yaptı

Hakkari'de 2011-2012 eğitim- öğretim yılı başlamasıyla öğrenciler ders başı yaptı.

Hakkari merkez ve ilçelerinde yeni eğitim öğretim döneminin açılış törenleri öğretmenlerin katılımıyla okunan İstiklal Marşı'yla başladı. Eğitim öğretimin ilk haftasında derslerin boş geçeceği düşüncesiyle pek çok öğrencinin okula gelmediği belirtildi. Bazı okullarda ise yaz tatilinde başlatılan onarım halen devam ettiği için öğrenciler ders başı yapmadı. BDP'nin eğitimi boykot çağrısı nedeniyle de bazı okullara az sayıda öğrencinin geldiği görüldü.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber