Ankara'daki patlamada; 3 kişinin öldüğü açıklandı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Eylül 2011 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çankaya'da patlamayla ilgili olarak "3 vatandaşımız hayatını kaybetti" açıklamasını yaptı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çankaya'daki patlamayla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Şahin, patlamanın terör saldırısı olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtirken patlamada üç vatandaşımızın da hayatını kaybettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in açıklamaları şu şekilde;

"Patlamanın Laguna marka bir araçta şiddetle meydana geldiği daha sonra da yakıt cinsine göre diğer araçlara da etki ettiği görüldü. Haber alındığı gibi amirinden memuruna kadar tüm gerekli çalışanlar olay yerine müdahale etti. Yine sağlık çalışanlarımız da aynı şekilde müdahalelerini yaptılar.

patlamanın meydana geldiği aracın satışı yapılmış ancak devri yapılmamış. Araç LGP'li.

15 yaralı olduğu bunların 5 tanesinin ciddiyet arz ettiği bilgimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın terörü lanetlemesi son derece yerindedir. Bu lanet onun şahsında bütün bir millet tarafından da yapılmaktadır.

Terör saldırıs olma ihtimali yüksek. Ayrıca gördü tanıklarının bir ifadesi var. Elinde tüple dışarı çıkan bir şahıstan bahsediliyor.

Olay yerine Ankara Cumhuriyet Bşsavcılığı intikal etti. Onlar incelemelerini yapıyor. Yaptıkları bina incelemelerinde 3 vatandaşımız hayatını kaybettiğini öğrendik.

Kamera kayıtlarını inceliyoruz henüz sonucuna ulaşamadık. Hedef gözetilerek yapılan bir eylemdir. Terör için hert yer hedefitr. Bebek, yaşlı, polis, sivil ayrımı yoktur."


- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara'daki patlamayla ilgili, ''(Terörün) nerede, ne zaman, ne yapacağına ancak istihbaratlar ve bir takım önleyici çabalarla karşılık verebiliyoruz ama bazen istenmeyen olaylar da maalesef bu şekilde bizleri üzüyor'' dedi.

Arınç, TRT Avaz'da katıldığı programın ardından patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, TRT stüdyolarında düzenlenen TRT Avaz'ın açılış programında, Ankara'daki patlamaya ilişkin konunun önüne not olarak geldiğini söyledi. Arınç, ''Sanıyorum Kumrular Sokak'ta, yani Başbakanlığa yakın bir yerde bir araçta patlama olmuş ve bu patlamada ağır yaralılar olduğunu arkadaşlarım bana haber veriyorlar'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın olay yerinde olduğunu, kendisinin de birazdan olay yerine gideceğini söyledi.

Terörün vahşet olduğunu belirten Arınç, ''Nerede, ne zaman, ne yapacağına ancak istihbaratlar ve bir takım önleyici çabalarla karşılık verebiliyoruz ama bazen istenmeyen olaylar da maalesef bu şekilde bizleri üzüyor. Herkese geçmiş olsun. Umarım bir can kaybı yaşanmamış olur. Olay tahkik edilecek. Bir haberde ölü olduğu, bir haberde de ağır yaralıların olduğu şeklinde bilgi var. Ancak içeride bu kadar haberim oldu. Olay yerine hem intikal edeceğiz, hem de arkadaşlarımızdan detaylı bilgi almaya çalışacağım. Geçmiş olsun'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Olay size ne olarak geldi'' sorusu üzerine Arınç, ''Patlama oldu diye geldi. Patlama sonucunda araç yanmış, içinde bomba olduğu tespit edilmiş veya biliniyor. Beşir Atalay, sanıyorum bu konuda daha açıklayıcı bilgi verir'' diye konuştu.

"Can kaybı yok 15 kişi yaralandı"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara'daki patlamada can kaybı olmadığını, 15 yaralı bulunduğunu bildirdi.


Çankaya belediye başkanı Bülent Tanık olay sonrasında konuştu. Bir zabıta görevlisi yanmakta olan tüpün binadan atılırken, LPG'li araca denk geldiğini ve patlamanın bundan kaynaklandığını duyduğunu belirtti. Ama kesin açıklamanın Emniyet tarafından açıklanması gerektiğini belirtti. Tanık ölü yok dedi.


Ankara'da Patlama

Kızılay Kumrular Caddesi'ndeki Çankaya Kaymakamlığı'nın önünde henüz nedeni belirlenemeyen büyük bir patlama meydana geldi. Paniğe sebep olan patlamada bazı araçlar yandı. Patlamada yaralananlar olduğu ifade edilirken olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Polis ise güvenlik çemberi oluşturdu.

Numune Hastahanesi'ne 9 yaralı getirildi

Çankaya Kaymakamlığı önünde meydana gelen patlamadan sonra, Ankara Nümune Hastahanesi'ne 9 yaralı getirildi.

Patlama saat 11:00 sularında Kızılay Kumrular Caddesi'nde Çankaya Kaymakamlığı'nın önünde meydana geldi. Patlamanın nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Çok sayıda aracın alevler içinde kaldığı olayda yaralananlar var. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevkedildi.

Bomba imha uzmanı ekipler olay yerinde inceleme yapıyor. Olası ikinci bir patlama ihtimaline karşı bölge güvenlik çemberine alındı.

Terör Saldırısı mı LPG mi?

Patlamaya ilişkin terör saldırısı ya da LPG'li bir aracın infilakı ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü de olay yerine gitti

Patlamada alev alan 6 araç söndürüldü

Ankara'da henüz nedeni tespit edilemeyen patlamanın meydana geldiği Kumrular Sokak ve civarında güvenlik tedbirleri alındı.

Patlamanın ardından alev alan 6 araç itfaiye ekiplerince söndürüldü. Emniyet görevlileri, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Patlamada yaralanan bazı vatandaşlar, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Olay yerine yakın olan Namık Kemal İlköğretim Okulu, öğrenciler tenefüse çıktığı sırada tahliye edildi.

Henüz patlamanın nedeni ile yaralı sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Patlamayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı

Ankara'daki patlamayla ilgili bir kişinin polis tarafından gözaltına alınd ığı belirtildi. Slogan atan şüpheli kişinin polis ekipleri tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber