Şehit askerin ailesi, evini müze yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2011 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın'ın ailesi, köydeki binalarının birinci katını şehidin eşya ve fotoğraflarının yer aldığı ''anı evine'' dönüştürdü.

Silvan ilçesinde 14 Temmuz 2011'deki hain saldırıda şehit olan Noyan Aydın'ın (24) annesi Ayşe ile ağabeyi Orhan Aydın, Dedeler köyündeki iki katlı evlerinin birinci katında şehidin fotoğraflarının yanı sıra kıyafetleri, kullandığı eşyalar ve hakkında basında çıkan haberlerin gazete kupürlerinin yer aldığı ''Şehit Çavuş Noyan Aydın Anı Evi'' oluşturdu.

Anı evi, ailenin daveti üzerine Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil İbrahim Yaşatır ve protokolün katılımıyla açıldı.

Vali Ayyıldız, yaptığı konuşmada, şehitliğin her Türk vatandaşının ulaşmak istediği makam olduğunu belirterek, ''Rabbim bize önce gaziliği, sonra da şehitliği nasip etsin. Bu millete ne mutlu ki şehitlere sahipler. Şehitler sayesinde vatanı elde tutuyoruz. Allah ruhlarını şad etsin'' dedi.

Noyan Aydın ile birlikte tüm şehitlerin huzurunda saygıyla eğildiğini anlatan Ayyıldız, ilin valisi olarak şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman emrinde olduğunu söyledi.

Şehidin ağabeyi Orhan Aydın da kardeşinin anısı yaşatmak için evin bir katında düzenleme yaptıklarını belirterek, ''Anı evinde kardeşimin askerde ve sivil yaşamda çektirdiği fotoğrafları, elbiseleri, kullandığı eşyaları, şehit olduğu güne ait basında çıkan haberler bulunuyor'' diye konuştu.

Aydın'ın şehit kardeşi için yazdığı şiiri okuduğu sırada annesi ile bazı davetlilerin ağladığı görüldü.

Şehit Aydın anısına açılan anı defterini imzalayan Vali Ayyıldız, kardeşinin şehit düşmesinin ardından çalıştığı Abudabi'den gelen ve tekrar ülkeye geri dönmeyen Orhan Aydın'a iş bulunması konusunda Kaymakam Çay'a talimat verdi.

Babası geçmiş yıllarda vefat eden Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu 14 Temmuz'da şehit olmuş, cenazesi 16 Temmuz'da Dedeler köyünde toprağa verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber