Bakan Yıldız: Türkiye 9 yılda 3 kat büyüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2011 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye, gayri safi yurt dışı hasılayı 9 yıl öncesine göre tam 3 katına katladı. Bu çok ciddi bir değişim" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Berlin'i ziyaret etti.

MÜSİAD Berlin Başkanı Veli Karakaya ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Yıldız, yaptığı konuşmada, "Türkiye, gayri safi yurt dışı hasılayı 9 yıl öncesine göre tam 3 katına katladı. Bu çok ciddi bir değişim. Bu değişimin yönetilmesi, idare edilmesi, gerek kanun, gerek mevzuat, gerekse diğer tüm sektörlerde bunun yönetilmesi hamdolsun şu ana kadar başarıyla tamamlandı. Bundan sonra da o ustalık dönemimizde artan dozlarda inşallah bu ağırlık korunmuş olacak. Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakabilmek adına gece gündüz demeden uğraşılacak" dedi.

GERİYE DÖNÜŞ YOK

Türkiye'de şu ana kadar yapılan çalışmalarla iyi bir performansın yakalandığını ifade eden Yıldız, "İyi bir performans, iyi bir nokta yakalandı, artık bunun geri dönüşü, artık bundan geriye düşüş söz konusu olmaz. Bunu ne vatandaşlar, ne biz idareciler kabul edebiliriz. O açıdan, sizler burada, bizler Türkiye'de hep beraber bu gayri safi yurt dışı hasılayı artırıcı tedbirler almamız ve yoğunluğu buna vermemiz lazım. İnşallah biz Türkiye'de, sizler de burada bunu yapacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber