Memur-Sen'de başkan değişiyor gibi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Nisan 2005 01:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündoğdu Memur-Sen Genel Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu Ankara'da düzenlediği bir basın toplantısıyla Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.Toplantıda, Memur-Sen'e bağlı sendikalardan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Kültür-Memur-Sen Genel Başkanı Ömer Işık, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Hüsamettin Şanal, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı İbrahim Şimşek ve Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı H. İbrahim Kütük hazır bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan Gündoğdu, hedeflerini ve projelerini anlatarak, "Arkadaşların desteği ile Memur-Sen Konfederasyonu'nun genel başkanlığına adayım" dedi. Kongrede Genel Başkanlığı açık ara farkla almayı beklediğini vurgulayan Gündoğdu, "Memur-Sen yönetimindeki arkadaşların hepsi değerli insanlar. Ancak, liderlik ve yöneticilik çok farklı bir durum. Memur-Sen'in iyi bir lidere ve ekip çalışmasına ihtiyacı var. Her iş kolunda etkili ve yetkili olmamız gerekiyor. Kurumsallaşmayı sağlayarak aynı çatı altında ortak hedeflere hep birlikte yürüyeceğiz. 200 bin üyesi olan Memur-Sen'in kamuoyunda ve basında yeterince temsil edilmediğini düşünüyorum. Bu konuda ciddi bir eksiklik gördüğüm için de adaylığımı açıkladım" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin'in, ?Başörtüsüyle ilgili kanun çıkarılamaz' şeklindeki açıklaması hakkında sorulan soruya ise Gündoğdu, ?Biz ona ?Bumin'ler geçici, milletimizin inançları, değerleri, hak ve özgürlükleri ise kıyamete kadar bâkidir' diyerek cevabını verdik. Kimse kendini millet iradesi ve yasama organı yerine koymamalıdır? dedi.

30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan ve 488 delegenin oy kullanacağı seçimlerde Eğitim-Bir-Sen'in 149, Diyanet Sen'in 95, Sağlık-Sen'in 71, Bem-Bir-Sen'in ise 52 delegesi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber