Okula hastanede başladılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2011 15:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler okullarına koştu. Hastalığı sebebiyle okula gidemeyen çocuklar ise tedavi gördükleri hastanelerdeki okullarda eğitime başladı. Hastane okullarından biri de İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Birimi'nde açıldı. Hastane okulu yaklaşık 50 öğrenciyle yeni eğitim öğretim yılına başladı.

Dr. Behçet Uz Hastane Okulu Müdür Yetkili Öğretmeni Nezih Yaşar Bor, öğretmen Gülistan Çelik'le birlikte görev yaptıklarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden takviye istediklerini söyledi. Bor, 307 yataklı hastanede ilöğretim çağında 50 çocuğun tedavi gördüğünü dile getirirken, eğitimin yanısıra müzik, resim ve drama öğretmenlerinden takviye alacaklarını kaydetti. Müdür Yetkili Öğretmen Bor, şunları söyledi: "Hastanedeki sınıfımıza, yatarak tedavi gören çocuklar geliyor. Gelmeyenlerin de odalarına giderek, sınıf ve seviyelerine uygun çalışmalar yapıyoruz. Burası, Türkiye'nin en büyük çocuk hastanelerinden birisi. Eğitimde sanattan da faydalanmayı düşünüyoruz. Bunun için müzik, resim, drama öğretmeni taleplerimiz var. Bu şekilde çocuklar daha istekli oluyor, moralleri yükseliyor. Böylece iyileşmelerine de yardımcı olunuyor."

Hastanedeki çocuklardan diyabetli 4. sınıf öğrencisi Muhammet Ali Şahin (10), "Ben şeker hastası oldum. Arkadaşlarıma bu hastalığa yaklanmamalarını tavsiye ediyorum. Sakın şeker hastası olmayın, burada insanı çok aç bırakıyorlar. Şekeri fazla yemesinler, yoksa benim gibi olurlar." dedi. Diyabetli Saliha Naz Atıcı (8) ve böbrek hastası Ayşe Nur Çelik (8) ise 2. sınıf öğrencisi olduklarını, hastane okulunda resim çizmeyi, kitap okumayı, oyun oynamayı ve ders çalımayı öğrendiklerini aktardı. Menenjit (epilepsi) rahatsızlığı bulunan Kezban Çırpan (8), "2. sınıfa gidiyorum. Burada her şeyi öğrendim. Arkadaşlarıma tavsiyem. beslenmelerine ve dikkat etsinler." şeklinde konuştu. Guatr hastası Ümit Doğman (11) da, "Burada çalışmayı öğrendim. Öbür okuluma geç kaldığım için ders yapmayı öğrendim. Diğer çocuklara tavsiyem, benim gibi olmasınlar, dikkat etsinler." dedi. Zihin engelli Rabia Pektemur (8) da akranlarıyla birlikte hastane okuluna devam edenler arasında bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber