Öğretmen adayı, kalp hastası oğlu için Dinçer'den atama istedi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2011 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son öğretmen atamalarında göreve getirilmeyen öğretmen adayı, kalp hastası oğlu için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den atama istedi. Üç yıldır bütün birikimini KPSS'ye harcadığını ancak atamasının yapılmadığını belirten işsiz öğretmen, oğlunun tedavisinin hızlandırılabilmesi için atama talebinde bulundu.

BAKAN RİCA ETTİ MEDYA MENSUPLARI SALONDAN AYRILDI

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen ?Siyasal İletişim Danışmanlığı Sertifika Programı? kapsamında ?Bir bakan nasıl bir danışmana ihtiyaç duyar? konusunda seminer verdi. Bakan Dinçer kürsüye çıktığında konuşmasını basına kapalı yapmak istediğini belirterek, basın mensupları ve kameraların salondan ayrılmasını rica etti. Bakan Dinçer, ?Bu mikrofonlar varken kesinlikle keyifli bir konuşma yapamam. Ayrıca bu bir seminer. Seminer yaparken insanlar fıkra anlatır, bazen kendi kendine eleştiri, değerlendirme yapar. Ben hem danışmanlık yapmış hem de danışman kullanmış birisiyim. Onlarla ilgili bir takım değerlendirmeler yaparım. Medya'nın bunu nasıl değerlendireceğinden emin değilim. Bu yüzden mikrofonları alın istiyorum.? dedi. Bakan Dinçer'in bu ricası üzerine medya mensupları da salondan ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, yaklaşık 1 saat süren seminerin ardından dışarı çıktığı sırada kucağında 3 yaşındaki oğlu Osman İlhan Çetinkaya ile birlikte Müslime Çetinkaya adlı İngilizce öğretmen adayı yaklaştı. Bakan Dinçer'e oğlunun kalp hastası olduğunu ve son atamalarda da atamasının gerçekleşmediğini belirten Çetinkaya, Bakan Dinçer'den atama talebinde bulundu. Bir süre devam eden görüşmede Bakan Dinçer'in öğretmen adayı Müslime Çetinkaya'ya ?Yeni kadro açtığımızda tekrar müracaat edersiniz.? cevabını verdiği görüldü.

Bakan Dinçer ile görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Müslime Çetinkaya, Oğlu Osman İlhan Çetinkaya'nın kalp nakli olması gerektiğini ve 3 yıldır tedaviyle uğraştıklarını söyledi. Yapılacak kalp nakli için birikim yapmaları gerektiğini ifade eden Çetinkaya, 3 yıldır bir taraftan çocuğunun hastalığı bir taraftan da manevi çöküntü yaşadığını belirterek, "3 yıldır tüm birikimimizi KPSS uğruna harcadık. Artık bir sınavı daha kaldıracak gücümüz kalmadı." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e atamasının yapılması isteğini ilettiğini belirten Çetinkaya, Bakan Dinçer'in yeni kadro açılması halinde şansını yeniden denemesini tavsiye ettiğini dile getirdi. Çetinkaya, ?Bakan Dinçer, çocuğun her türlü sağlık ihtiyacını devlet karşılıyor' dedi.? ifadesini kullandı.

Oğlunun kalp nakli için henüz sıraya koyulmadığını aktaran öğretmen adayı Müslime Çetinkaya, oğluyla aynı durumda olan başka bir kalp hastası çocuğun durumunu örnek gösterdi. Çetinkaya, ?3 aydır nakil bekliyordu ve sıra gelmemişti. Çünkü onu artık son anda kalbi tamamen bittiğinde sıraya koydular. Üç aydır beklemesine rağmen sıra gelmedi ve artık yapacak bir şey yok diye ölümünü beklemeleri için hastaneden taburcu ettiler.? şeklinde konuştu.

Kendi çocuğunun da aynı sonu yaşamasını istemediğini belirten Müslime Çetinkaya, ?Ben son ana kadar beklemek istemiyorum. Şimdiden bir şeyler yapılsın istiyorum ve gerekirse yurt dışına götürebilmek için şimdiden birikim yapmamız gerekiyor. Benim amacım bunu anlatmaktı. Benim gibi binlerce arkadaşımın durumunu duyurabilmek için buraya geldim.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber