Ankara için yeni bir ulaşım planı hazırlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2011 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'in ulaşım ana planı için yola çıkılıyor. Gazi Üniversitesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden konunun uzmanları ve akademisyenlerin görev alacağı çalışmayla yeni bir ulaşım ana planı hazırlanacak.

Başkan Melih Gökçek ile Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda 26 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek törenle ?Ulaşım Ana Planı Protokolü?nü imzalayacak. Böylece, dünyanın 4 milyonluk kentleri arasındaki en rahat trafik akışı sağlanan Ankara, uzun yıllar daha bu öncülüğünü sürdürecek.

Yerli ve yabancı uzmanlar ile akademisyenlerin bilimsel veriler ve planlamaları ışığında birçok konuda lider olan Ankara'da gelecek 10-15 yıllık süreçte ulaşım taleplerini belirlemek, mevcut ve gelecek yıllarda oluşacak ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak, kentiçi ulaşımda Ankara'yı daha ileriye götürmek ve toplu taşıma konusunda en gelişmiş kent durumuna getirmek için Büyükşehir Belediyesi'nin üniversitelerle işbirliği sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Başkent turizminin geliştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi arasında imzalanan protokolün bir benzeri olan ulaşım ana planı için yine Gazi Üniversitesi ile işbirliği protokolü yapılacak.

Geniş, kapsamlı ve uzun yılları konu alan Ulaşım Ana Planı'nın yaklaşık 2 yıl sürecek çalışması için 120-130 bin Ankaralı ile görüşülerek bir anket çalışması yapılacak. Ayrıca yine bu süreç içerisinde, önemli yol ve kavşaklarda araç ve yolcu sayımları da gerçekleştirilirken, son yıllarda oluşan ve gelecekte oluşacak kentsel gelişmeler ve değişimler dikkate alınarak Ankara Ulaşım Ana Planı gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber