Eğitim-Sen heyeti YÖK Başkanı ile görüştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e siyasetin bilime hegemonya oluşturması konusunda hassasiyetlerini ilettiklerini söyledi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve beraberindeki yöneticiler, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ile YÖK binasında yaklaşık 1 saati aşkın görüşmelerde bulundu. Görüşmenin ardından açıklama yapan Dinçer, Teziç ile ilk olarak Meclis'e sevk edilen TÜBİTAK yasasını değerlendirdiklerini belirtirken, söz yasanın bilim alanında "siyasetin hegemonya" oluşturma amacını taşıdığını ifade ettiklerini söyledi. Dinçer, "Bu yasayla hükümetin bilim alanına müdahale edeceği yönündeki kaygılarımızı ilettik. Bu kaygılarımızın göz önüne alınmasını istedik" dedi.

Dinçer, görüşmede hükümetin 15 yeni üniversite açma çalışmalarının da gündeme geldiğini, bu konudaki kaygılarını da ifade ettiklerini, Teziç'in de aynı düşünceleri paylaştığını belirttiğini söyledi. Dinçer ayrıca, YÖK Başkanı Teziç'e üniversitelerde döner sermayeden yararlanma kıstaslarının eşit ve adaletli yapılması yönündeki isteklerini ilettiklerini belirtti. Dinçer, bu konunun bir genelgeyle düzenlenebileceğini söyledi. Üniversite çalışanlarından yemek ücreti adı altında alınan katkı payları uygulamasına da son verilmesini de istediklerini kaydeden Dinçer, kadroların fakülteler arasında eşit paylaşımında yaşanan sorunların da giderilmesini dile getirdiklerini bildirdi. Dinçer, koalisyon hükümeti döneminde çıkartılan kanun hükmündeki kararnameyle profesör ve doçentlerin maaşlarında iyileştirilme yapılmasına karşın üniversitelerdeki diğer personelin maaşlarında herhangi bir iyileştirme yapılmadığına dikkat çekerek, bu haktan yararlanmayan personel için de bir düzenleme gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber