Helikopter, F16'ların rüzgarından düştü/ Deliller bu nedenle karartılıyor/ Video

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 28 Eylül 2011 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lalem Kemal

Suikast değil ağır kusur

Cumhurbaşkanlığımın konuya el atmasıyla birlikte, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasının üzerindeki sis perdesi önemli ölçüde kalkıyor gibi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Almanya ziyareti sırasında, 21 eylülde gazetecilere yaptığı açıklama ile helikopter kazası olayı daha da aydınlatıcı nitelik kazandı.

Gül, açıklamasında, "...düşen helikopterin beyni, yani her şeyi kaydeden o hafızası yok şimdi ortada. Düşünebiliyor musunuz? Keçiler, söküp götürmedi onu, özel vidalarla sökülmüş. İnsanın aklının almayacağı çok şey var orada, fazlasını söylemeyeyim. Yazmış adam 'Cumhurbaşkanım' diye gönderdi bana. 'Biz görev yapıyoruz zannediyorduk ama şunlar şunlar da var. Al şu videoya bak' diye

Gazeteciler, Gül'e, "Gelinen aşamada cinayet ihtimali yüksek mi" diye sorunca şu yanıtı veriyor:

"Cinayet de diyemeyiz, Onu sava diyecek. Yanlışlardan, hatalardan kaçmak için de olabilir."

Doğru, savcılık helikopter kazasını aydınlatacak. Ama Gül'ün yukarıda alıntıladığım şu sözleri, kazanın oluş biçimi ve nedeni aydınlatılmasın diye işlenen ağır kusurun ipuçlannı veriyor. "Yanlışlardan hatalardan kaçmak için de olabilir."

Bu sözlerin anlamını konuyu yakından takip eden bir devlet görevlisine sordum, yanıtı şu oldu:

"Helikopterin, kasıtlı olarak Yazıaoğlu ve helikopterdeki diğer kişilerin öldürülmesi amacıyla düşürülmüş olduğunu zannetmiyorum. Bölgede o sırada uçuş yapan askerî jetlerin yarattığı türbülansın helikopterin düşmesine yol açtığı ihtimali çok yüksek. Bu ihmalin üzerine çok daha vahim bir hata yapılıyor. Bazı askerî görevlilerin, helikopterin, jetin yol açtığı türbülans nedeniyle düştüğünü ortaya çıkartacak kanıtlan yok etmek, karartmak İçin helikopterin beyni olan sistemi çivi ile söktükleri kanaati çok yüksek. Gül'ün, 'Cinayet de diyemeyiz... Yanlışlardan hatalardan kaçmak için de olabilir' sözleri, yapılan hatayı örtbas etmek için yapılmış olan bu delilleri karartma işleminin gerçekleştiği anlamına geliyor büyük ihtimalle."

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber