BDP'li belediyedeki 1 milyon 614 bin liralık usulsüzlükte 13 gözaltı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2011 15:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Şanlıurfa'nın Suruç Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon düzenleyen polis, 13 kişiyi gözaltına aldı. BDP'li beledinin üst düzey yetkililerinin de gözaltına alındığı operasyonda şüpheliler bir milyon 614 bin liralık 8 ayrı hizmet alım ihalesinde usulsüzlük yapmakla suçlanıyor.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri Terörle Mücadele ekiplerinin desteği ile BDP'li suruç Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Şanlıurfa merkez ve Suruç başta olmak üzere Adana, Ankara ve Mersin'de eş zamanlı operasyon yapıldı. Suruç Belediyesi Başkanlığı'nın 2008-2010 yılları arasında yaptığı 8 ayrı hizmet alımı ihalesinde bir milyon 614 bin 044 liralık usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Polis, Suruç Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda yaptığı operasyonda Suruç Belediye Başkanvekili Mehmet Ö., Belediye Yazı İşleri Müdürü Ali Y., Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Y., Fen İşleri Müdürlüğü'nde çalışan mühendis Reşit A., İlhan K., Yüksel T., Muhasebe Müdürü Ahmet V. ve yardımcısı Mehmet Y.'nin de aralarında bulunduğu 9 belediye görevlisi ile 4 şirket görevlisi olmak üzere 13 kişiyi gözaltına aldı.

Öte yandan Terörle Mücadele ekipleri yapılan usulsüzlüğün terör örgütüyle bağlantısını araştırıyor.


İLK BİLGİLER

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki BDP'li belediyeye yolsuzluk operasyonu yapıldı.

Sabahın erken saatlerinde özel harekat ve çok sayıda çevik kuvvet ekibinin eşlik ettiği baskında 6 kişi gözaltına alındı.

Mali işlerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yapılan operasyonda, belediye binasında çeşitli aramaların yapıldığı ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Polis ekiplerinin binadaki çalışmaları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber