'Ücretli' öğretmen yerine kadrolara atama yapılsın

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Ekim 2011 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FAZLI ŞAHAN / ANKARA

MEB'de yetkili sendika görevini yürüten Eğitim-Bir-Sen, ücretli öğretmenler yerine kadrolara atamaların yapılması için bakanlığa öneride bulundu. Sendika ayrıca bu konu hakkında çözüm yollarını içeren bir de çalışma başlattı.

Türkiye genelinde 70 bini bulan sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesinin ardından, gözler ücretli öğretmenlik sisteminin kaldırılması girişimlerine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 'yetkili sendika' görevini yürüten Eğitim -Bir -Sen'in, Bakanlığa "Ücretli öğretmenlere zaten bir maaş ödeniyor. Bunun yerine kadrolu olarak atayın" önerisinde bulunduğu öğrenildi.

AMAÇ SİSTEMİ KALDIRMAK

Eğitim- Bir -Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, bu şekilde atanamayan öğretmenlerin sayısında büyük oranda azalma olacağına dikkat çekti. Özer, "Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesinin ardından yeni hedefimizin ücretli öğretmenlik sisteminin kaldırılarak kadrolu atanan öğretmen sayısını artırmak olarak belirledik. Bu yöndeki görüşlerimizi Bakanlığa ilettik. Çalışmalarımız sürüyor. Bu konuyu MEB'in ilgili birimleriyle görüşüyoruz" dedi.

ÖĞRETMENLER ÖRGÜTLENDİ

Öte yandan ücretli öğretmen atamasının kaldırılmasını ve yerine kadrolu öğretmen ataması yapılmasını isteyen binlerce öğretmen adayı sosyal paylaşım sitesi facebookta bir araya geldi. "Ücretli Öğretmen Alımı Kaldırılsın Boş Kadrolar Doldurulsun Diyenler!" ismiyle facebookta grup kuran öğretmen adayları, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber