Kaçırılıp serbest bırakılan öğretmenler konuştu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ekim 2011 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK tarafından geçen hafta Diyarbakır ve Elazığ'dan kaçırılan 12 öğretmenden serbest bırakılan 4'ü, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır şubesinde düzenlenen basın toplantısına katıldılar. Kaçırılan öğretmenlerden Ahmet Ürün, "Kapalı bir ortamda kaldık. Bizi niye götürdüklerini söylemediler. Kimlik bilgilerine baktılar" dedi.

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve serbest bırakılan öğretmenler Remzi Savaş, Ahmet Ürün, Tekin Çakır ve Talip Maçin emniyetteki sorgularının ardından İHD şubesindeki basın toplantısına katıldı.

KAÇIRILAN ÖĞRETMEN: KAPALI BİR ORTAMDA KALDIK

İHD binasına ilk gelen Çiftlibahçe Köyü'nden kaçırılan öğretmen Ahmet Ürün, 3 yaşındaki oğlu Baran kucaklarken, eşi Leyla Ürün'e sarılarak hasret giderdi. Ahmet Ürün gazetecilerin soruları üzerine şöyle dedi:

"Geldik kavuştuk, Allah'a şükürler olsun. Çok şey hissediyoruz ama önemli olan kavuşmak. Umutsuzluk oldu ama sonra kavuştuk. Kavuşacağımızı biliyorduk. Zor anlar olmadı pek, yaşadığımız bir şeyde yoktu işin gerçeği. Kapalı bir ortamda kaldık. Bizi niye götürdüklerini söylemediler. Kimlik bilgilerine baktılar. Gerekli açıklamaları gerekli mercilere yaptım."

Kaçırılan öğretmenlerin serbest bırakılması için Diyarbakır Barosu, İHD, Eğitim Sen ve Mazlum Der'in oluşturduğu heyet ise, kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan 4 öğretmenle birlikte basın toplantısı düzenledi.

İHD YÖNETİCİSİ BİLİCİ: SABAH DERNEĞİ AÇMAYA GELDİK, ARKADAŞLARI GÖRDÜK

İHD yöneticisi Raci Bilici, kaçırılan öğretmenlerin serbest bırakılması için üzerlerine düşeni yapmak için oluşum oluşturduklarını belirterek, "Ama bu gün sevinçli bir haberle karşılaştık. Sabahleyin derneği açtığımızda 4 tane alıkonulan arkadaşlarımızın burada olduğunu gördük. Bir baktık arkadaşlar gelmiş. Nasıl geldiklerini dair bilgimiz yok. Sabah derneğimizi açtığımızda bize misafir oldular. Keşke bundan sonra kapımıza böyle sürprizler gelse, başka hak ihlalleri gelmese" dedi.

AKTAR'DAN PKK'YA ÇAĞRI: BİZ HAZIRIZ, NEREYİ, KİMİ ARAYACAĞIZ

Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, geri kalan 8 öğretmenin de serbest bırakılmasını istedi. PKK kaynaklarından sivil toplum örgütlerinin araya girmesi halinde öğretmenlerin teslim edileceğine dair açıklamaların yapıldığını hatırlatan Aktar şöyle konuştu:

"Biz almaya hazırız. Tabi almaya hazırız derken, bu koşullarda bizim gücümüz çok sınırlı. Kimi arayacağız, nereyi arayacağız, nereden bulacağız onu bilmiyoruz. Eğer alıkonulan öğretmen arkadaşlar bir çatışma bölgesinde tutuluyorlarsa, bizim çatışma bölgesine sivil olarak gitmemiz ne yazık ki kolay değil. Bu konuda bizimle iletişime kim geçecekse geçsin, kurumlarımızın telefonlarını herkes biliyor. Bizimle iletişime geçip yer gösterirlerse, bizde o süreç içinde o bölgede operasyon yapılmaması koşuluyla gidip teslim alabiliriz. Ancak bu dört arkadaşımızın salıverildiği koşulda, diğer 8'nin de salıverilmesi halinde teslim alamaya hazırız. Bunları güvenli bir ortamda salıverirlerse biz onları aileleri ile buluştururuz. Bu sözü veriyoruz."

Heyet üyeleri, kaçırılan öğretmenlere zor günler geçirdikleri gerekçesiyle soru sorulmamasını da istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber