Meclisin bu haftaki gündemi için tıklayınız.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2005 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu hafta yoğun bir gündemle çalışacak olan TBMM, gündeminin ön sıralarına alınan yasa tasarı ve tekliflerinin yasalaştırılması için mesai yapacak.

Meclis'te bu hafta, 13 ili daha teşvik uygulamaları kapsamına alan ?Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasa Tasarısı?, yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımına imkan sağlayan yasa ve Kamulaştırma Yasası'na değişiklik içeren tasarı görüşülecek. İhtisas komisyonları da gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

Sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre endeks değeri eksi olan 13 ili daha teşvik uygulamaları kapsamına alan ?Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasa Tasarısı?, bu hafta Genel Kurul'da görüşülecek. Tasarının yasalaşmasıyla teşvik kapsamına alınan il sayısı, 49'e çıkmış olacak.

Uzun süreden bu yana gündemde olmasına rağmen ele alınamayan yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımına imkan sağlayan yasa tasarısının da bu hafta Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor. Görüşmeleri yarım kalan TÜBİTAK Yasa Teklifi ile Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Yasa Tasarısının görüşülmesine devam edilecek.

Kamulaştırma Yasası'na değişiklik içeren tasarının da yasalaştırılması hedefleniyor. Tasarı, malik veya temsilcisi ile anlaşma sağlanamaması durumunda idarenin, kıymet takdir komisyonu tarafından belirlenen tahmini bedeli, mahkemelerce tespit edilecek bankaya aktarılmak üzere kamu bankalarından birinde ?vadeli? hesaba yatırmasını öngörüyor. Bedel, vadeli hesapta idare adına nemalandırılacak.

KOMİSYONLAR TOPLANACAK

TBMM'deki ihtisas komisyonları da gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak. Plan ve Bütçe Komisyonu, 3 Mayıs Salı günü, Bankacılık Kanunu Tasarısı'nı, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ise Tarım Kanunu Tasarısı'nı ele alacak.

Adalet Komisyonu, aynı gün 1 Haziran'da yürürlüğe girecek TCK'ya bağlı olarak TCK Yürürlük ve Uygulama Şekli ile Ceza Muhakemesi Kununu Yürürlük ve Uygulama Şekli Yasalarında değişiklik yapan yasa tekliflerini ve Adli Sicil Kanunu Teklifi'ni görüşecek.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 4 Mayıs Çarşamba günü Mesleki Eğitim Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı ile Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

Anayasa Komisyonu, 5 Mayıs Perşembe günü, AKP milletvekilleri tarafından imzalanan ve Anayasa'nın bir maddesinde değişiklik öngören yasa teklifini görüşecek. Teklif, Anayasa'nın ?radyo ve televizyonların kuruluşları ve kamuyla ilişkili haber ajansları?nı düzenleyen 133. maddesinin ilk fıkrasından sonra gelmek üzere yeni bir fıkra eklenmesini öngörüyor. Buna göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) 9 üyesi siyasi parti gruplarının üye sayısı oranında TBMM Genel Kurulu'nca belirlenecek.

İçişleri Komisyonu, 5 Mayıs Perşembe günü, AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik ile Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı'nın Büyükşehir Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısını ele alacak.

KİT KOMİSYONU'NDAN DENETİM

KİT Komisyonu, denetim çalışmalarına bu haftada itibaren yeniden başlayacak. Komisyon bu hafta, 3 Mayıs Salı günü TMO, Et ve Balık Ürünleri A.Ş; 4 Mayıs Çarşamba günü Türkiye Gübre Sanayii A.Ş, KütahyaGübre Sanayii A.Ş, Samsun Gübre Sanayii A.Ş, Gemlik Gübre Sanayii A.Ş,İstanbul Gübre Sanayii A.Ş, Türkiye Zirai Donatım A.Ş, Türkiye Petrolleri A.O; 5 Mayıs Perşembe günü Çay İşletmeleri Kurumu, Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikası, Acıpayam Selüloz Sanayii ve Ticaret A.Ş'nin hesaplarını inceleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber