Tuzak siteler üzerinden 840 bin TL'lik vurgun yapmışlar/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2011 13:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İstanbul'da dolandırıcılık amaçlı internet sitesi kurdukları ve bu siteler aracılığı ile alışveriş sırasında kredi kartı bilgilerini kopyaladıkları gerekçesiyle 7 kişi yakalandı. Jandarma ekipleri, 110 ayrı internet sitesi aracılığıyla toplam 840 bin TL'lik haksız kazanç elde edildiğini ortaya çıkardı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şikayet üzerine inceleme başlattı. D.N. isimli internet servis sağlayıcısı firmanın çalışmaları mercek altına alındı. 110 adet internet sitesi açıldığı, bu siteler üzerinden yapılan alışverişlerde kredi kartı bilgilerinin kopyalandığı belirlendi. Farlı bankalardan kredi kartı alan 872 kişinin dolandırıldığı tespit edildi.

Jandarma, İstanbul, Çorum, Kırıkkale, Manisa ve Malatya'da 20 kişinin olayla bağlantılı olduğunu; ancak bu kişilerden 11'inin cezaevinde bulunduğu belirledi. Kalan şüphelilerin yakalanması için yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 1 adet hard disk, 3 adet harici hard disk, 3 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet bilgisayar, 1 adet mobil internet cihazı, 23 adet kargo makbuzu, 42 adet farklı kişilere ait kredi kartı ile 5 adet banka hesap cüzdanı ele geçirildi.

İfadeleri alınan. S.K., Y.B., F.Y., S.A., F.C., U.Y. ve G.K sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber